Jong supertalent bij Kinderprinsengrachtconcert

donderdag 19 juli 2018
Foto: © AVROTROS 2018

Op 18 augustus treden drie jonge muzikale supertalenten op tijdens het Kinderprinsengrachtconcert met popsterren Jim van der Zee, EliZe (Elise van der Horst) en Vajčn van den Bosch.

Het Kinderprinsengrachtconcert vindt al ruim 20 jaar plaats voorafgaand aan het Prinsengrachtconcert. De combinatie van klassieke muziek en popmuziek levert ieder jaar weer een muzikaal spektakel op. Daarnaast is het een belangrijke springplank voor jong, muzikaal talent. Zo traden Lucas en Arthur Jussen, die nu het Prinsengrachtconcert s’ avonds verzorgen, elk ook als kind op bij een middageditie in het verleden. Buddy Vedder presenteert het muzikale feest op de grachten voor jong en oud dit jaar voor het eerst.

De 13-jarige pianist Joël Hillebrandt uit Koog aan de Zaan speelt al vanaf zijn vijfde piano. Hij studeert minimaal één uur per dag op de piano en componeert al eigen stukken, maar houdt ook van voetbal en rap. Joël zal op het Kinderprinsengrachtconcert samen met zangeres EliZe het nummer Count On Me van Bruno Mars spelen. EliZe trad in 2007 ook al op tijdens het Kinderprinsengrachtconcert, toen samen met de inmiddels internationaal gelauwerde violiste Noa Wildschut.

De 10-jarige violiste Adinda van Delft, uit Berkel en Rodenrijs, sloeg drie klassen over en gaat komend schooljaar al naar de tweede klas van het gymnasium. Ook werd ze vorig jaar vijfde bij het NK schaken in de categorie meisjes 9 jaar. Haar grote liefde is viool spelen. Als ze op haar derde een vioolsolo op een cd hoort, is ze verkocht. Ze stond erop dat ze zelf lessen kreeg. Op 18 augustus speelt ze samen met Jim van der Zee, winnaar van The Voice of Holland 2018, het nummer I’m On Fire van Bruce Springsteen.

De 11-jarige dwarsfluitiste Sarah van der Lijke uit De Steeg is helemaal fan van de fluit sinds ze een paar jaar geleden een fluitconcert in een park bezocht. Zij weet wat haar te wachten staat want twee jaar geleden trad haar zus Merle op de harp op bij het Kinderprinsengrachtconcert. Sarah houdt ook van knutselen, mountainbiken en zingen. Dat laatste laat ze tijdens het Kinderprinsengrachtconcert over aan zangeres, musicalster en actrice Vajèn van den Bosch. Samen zullen zij het nummer Somewhere Over The Rainbow ten gehore brengen.

De jonge musici en popmuzikanten worden begeleid door het ensemble van het Jeugd Orkest Nederland o.l.v. Edwin Schimscheimer. Edwin is als muzikaal leider van het concert ook verantwoordelijk voor alle arrangementen.

Prinsengrachtconcert
In de avonduren staan de (inter-)nationaal gerenommeerde pianobroers Lucas en Arthur Jussen op het podium voor het Pulitzer Hotel Amsterdam tijdens het Prinsengrachtconcert. Samen met hun muzikale vrienden violist Daniel Lozakovich en sopraan Laetitia Gerards het hoofdprogramma. Hans van den Boom presenteert het Prinsengrachtconcert.

Kinderprinsengrachtconcert, zaterdag 18 augustus om 17.25 uur bij AVROTROS op NPO Zapp en NPO 2 Extra.

Voorprogramma Prinsengrachtconcert, zaterdag 18 augustus om 20.00 uur live bij AVROTROS op NPO Radio 4, NPO 2 Extra en via avrotros.nl/prinsengrachtconcert.

Prinsengrachtconcert, zaterdag 18 augustus om 21.20 uur live bij AVROTROS op NPO 2 en NPO Radio 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers