'Joris' Kerstboom' zet heel Nederland in het licht

maandag 4 november 2019

In de donkere decemberdagen is 'Joris' Kerstboom' de ultieme ontmoetingsplaats. Iedereen krijgt de kans om een vriend, familielid of geliefde in het licht te zetten bij één van de 'Joris' Kerstbomen', die verspreid staan door heel Nederland.

Op 11 stadspleinen, in circa 200 bibliotheken en in 31 Resto VanHarte-buurtrestaurants kun je iemand 'in het licht zetten' door een foto op te hangen in één van de 'Joris' Kerstbomen'.


Het programma 'Joris' Kerstboom' laat mensen voor het tiende jaar stilstaan bij een bijzonder persoon in hun leven en biedt een plek om mooie verhalen te delen. Dit jaar staat 'Joris' Kerstboom' op pleinen in ’s-Hertogenbosch, Alkmaar, Arnhem, Culemborg, Dokkum, Leerdam, Leiden, Middelburg, Steenwijk, Tiel en Valkenburg.

Joris Linssen: 'Er begint een traditie te ontstaan rondom 'Joris' Kerstboom'. De donkere decemberdagen zijn bij uitstek geschikt om extra stil te staan bij familie en vrienden. In de tien jaar dat we dit programma maken, heb ik gemerkt dat daaraan een enorme behoefte is. Doordat we dit jaar op zoveel locaties aanwezig zijn, bieden we iedereen een kans om iemand in het licht te zetten. 'Joris' Kerstboom' is een ontmoetingsplaats vol liefde en saamhorigheid.'

Er wordt in acht steden, één Resto VanHarte en één bibliotheek gefilmd voor 'Joris' Kerstboom'. Klik hier voor de exacte locaties en tijden. Wil je ook jouw verhaal delen? Mail dan naar joriskerstboom@kro-ncrv.nl en vertel van wie jij een foto in 'Joris' Kerstboom' wilt hangen. Dit jaar biedt KRO-NCRV de mogelijkheid om online vanaf 6 december een kerstgedachte voor een dierbare achter te laten via www.joriskerstboom.nl.

'Joris' Kerstboom' heeft dit jaar zes uitzendingen. Op 14, 15, 16, 18 en 19 december worden vijf korte afleveringen uitgezonden rond de klok van 22.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. Op zondag 20 december is de hoofduitzending om 21.05 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers