Juryleden 'Het Beste Idee van Nederland' bekend

woensdag 2 juli 2014

Dit najaar is het succesvolle tv-programma 'Het Beste Idee van Nederland' weer te zien bij SBS6. Bernd Schneider (uitvinder en maatschappelijk ondernemer) keert terug als juryvoorzitter voor de zaterdagavondshow.

Samen met twee andere juryleden beoordeelt hij de briljante ideeën die de afgelopen weken massaal zijn ingezonden vanuit heel Nederland. Naast Bernd komen Erlynne Bakkers (industrieel ontwerper) en Marco Aarnink (ondernemer) het juryteam versterken. Jurylid Erlynne hebben we al eerder gezien in het programma, toen nog als Erland Bakkers. Marco is de oprichter van het succesvolle Drukwerkdeal.nl, dat hij onlangs heeft verkocht, waarmee hij in één klap miljonair werd.


De opnames van 'Het Beste Idee van Nederland' starten in juli en wordt gepresenteerd door Jochem van Gelder. Britt Dekker gaat als verslaggever op zoek naar het verhaal achter de uitvindingen.

Over Bernd Schneider – uitvinder en ondernemer
Bernd Schneider is uitvinder van de Wine Saver en oprichter van Vacu Vin BV, dat inmiddels is uitgegroeid tot een onderneming met talloze consumentenproducten op het terrein van 'Wining and Dining'. Met 'Het Beste Idee van Nederland' (BIN), waarvan Schneider voorzitter is, bood hij vanaf 2004 een platform aan studenten met creatieve, innovatieve ideeën voor nieuwe producten.

Erlynne Bakkers – industrieel ontwerper
Fans van het SBS6-programma 'Het Beste Idee van Nederland' kennen Erlynne nog uit eerdere edities als het sympathieke jurylid Erland Bakkers. Erlynne is geschoold als industrieel ontwerper. Na ruim vijftien jaar Nederlandse design en engineering organisaties gerund te hebben, stapte ze zo'n vijf jaar geleden over naar het ondernemen en innoveren over de grens. Onlangs won een van haar initiatieven bij het Orange Handelsmissiefonds. Tevens is ze docent Industriële Vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Marco Aarnink – ondernemer
De sky is the limit voor deze jonge Deventenaar uit een hardwerkend arbeidersgezin. Wanneer zijn baas hem vraagt visitekaartjes te regelen, ziet hij hoe weinig efficiënt de Nederlandse drukkersmarkt kleine afnemers bedient. Hij ruikt zijn kans en niet veel later is zijn idee voor Drukwerkdeal een feit. Van een afstudeerproject op een zolderkamer bouwt Marco zijn bedrijf in enkele jaren uit tot marktleider in Nederland. Een hypermodern internetbedrijf, met een groeiend aanbod van diensten. Ondanks de miljoenenverkoop blijft hij als managing director leiding geven. Aarnink gaf al eens aan open te staan voor investeringen in jonge ondernemers. Wie weet vindt hij bij 'Het Beste Idee van Nederland' zijn nieuwe investeringsuitdaging.

Met deze driekoppige jury bestaande uit Bernd, Erlynne en Marco, heeft 'Het Beste Idee van Nederland' een professioneel topteam aan zich weten te binden, waar de uitvinders in spé nog veel van kunnen leren.

In het nieuwe seizoen van de zaterdagavondshow van SBS6 heeft elke aflevering een finalist. In de laatste aflevering van 'Het Beste Idee van Nederland' strijden de finalisten vervolgens voor de winst. De winnaar ziet niet alleen zijn of haar idee in productie gaan, maar wordt daarnaast ook nog beloond met een geldprijs.

'Het Beste Idee van Nederland', vanaf zaterdag 25 oktober elke week om 20.00 uur bij SBS6.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers