Katja Schuurman en Pepijn Lanen nieuwe stemmen cultshow 'Takeshi's Castle' op Comedy Central

zaterdag 17 februari 2018
Foto: Comedy Central - © Viacom Benelux 2018

De koning van de gameshows, Takeshi's Castle, keert na bijna een decennium terug op Comedy Central. Dit keer vanuit Thailand, met 100 nieuwe deelnemers die via absurde hindernissen het kasteel van Generaal Takeshi moeten bestormen en twee kersverse voice-overs: Katja Schuurman en Pepijn Lanen.

Verwacht rondslingerende ballen, ongelukkige valpartijen, snoekduiken in de blubber en gemaskerde demomen die de deelnemers opjagen en het spel nog iets zwaarder maken.

'Takeshi's Castle' is vanaf 22 maart iedere donderdag om 22.00 uur met een nieuwe dubbele aflevering te zien op Viacom-zender Comedy Central.

Presentatrice/actrice Katja Schuurman en artiest/tekstschrijver Pepijn Lanen (a.k.a. Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig) kunnen niet wachten op de terugkomst van 'Takeshi's Castle': 'De inhoud van de show is zo bizar, zo worden de deelnemers in bijna elke ronde wel achterna gezeten door de schreeuwende gekken van generaal Takeshi terwijl ze hindernissen zoals de klassiekers de Honeycomb Maze en Mushroom Trip bestormen. Het is natuurlijk totale onzin, maar daar hou ik wel van op z’n tijd', reageert Katja Schuurman vol enthousiasme.

'Heel mijn leven was slechts een opmaat naar dit moment!', aldus Pepijn Lanen.

'Takeshi's Castle' is van oorsprong een Japanse spelshow en werd van 1986 tot 1990 uitgezonden op Tokyo Broadcast System. Daarna is de show wereldwijd in meerdere landen te zien geweest, en bereikte een cultstatus. 'Takeshi's Castle' is in 2009 op de Nederlandse Comedy Central uitgezonden met destijds als voice-overs Ruben van der Meer en Ronald van Dam. De ingrediënten zijn echter nog hetzelfde: 100 deelnemers die hindernissen bestormen alsof ze in een computerspel zitten en proberen om Takeshi's Castle te bereiken. Het is bijna onmogelijk om ooit een spel te winnen, maar daar gaat het bij 'Takeshi's Castle' niet om. Eeuwige roem en een gedeukt lichaam, dat is in ieder geval gegarandeerd bij deelname.

Kijk vanaf 22 maart iedere donderdag om 22.00 uur een dubbele aflevering van 'Takeshi's Castle' op Viacom-zender Comedy Central.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers