Katja Schuurman en Tijl Beckand onderzoeken hoe Oer-Hollandse merken gemaakt worden in 'Gemaakt in Nederland'

zondag 12 mei 2019
Foto: RTL 4 - © RTL 2019

Wat is van oorsprong een echt Oer-Hollands product en hoe worden deze producten nou precies gemaakt? In 'Gemaakt in Nederland ' duiken Katja Schuurman en Tijl Beckand vanaf maandag 13 mei diep in onze Hollandse cultuur en ontdekken ze hoe deze producten worden gemaakt, waar, door wie en waar de passie vandaan komt.

In elke aflevering is het productieproces van één product van start tot eindproduct te zien en wordt ingegaan op persoonlijke verhalen van bijzondere werknemers, iconische reclames, de oorspronkelijke ingrediënten en de geschiedenis van het bedrijf. Verder ontmoeten Katja en Tijl de mensen achter de merken en leren ze de families kennen die al meerdere generaties in de befaamde fabriek werken. Daarnaast wordt onderzocht wat de invloed van de fabriek is geweest op de stad of het dorp waar het ooit begonnen is en gaan ze ook over de grens op zoek naar bijzondere verhalen die deze merken rijk zijn.

De merken die Katja en Tijl bezoeken hebben niet alleen gemeen dat ze oer-Hollands zijn, ook worden ze met ambacht, precisie, vakkennis en vooral passie gemaakt. De presentatoren duiken in deze reeks in de oorsprong van Heineken, Gazelle, Calvé en Bolletje, Van Bommel, DAF en Venco.

In de eerste aflevering zijn Katja en Tijl te gast bij één van de grootste bierbrouwers van de wereld: Heineken. Tijl bezoekt de schatkamer van de bierbrouwer en Katja gaat in Argentinië op zoek naar de oorsprong van hét geheime ingrediënt.

'Gemaakt in Nederland' wordt geproduceerd door POSVIDEO.

'Gemaakt in Nederland', vanaf maandag 13 mei om 21.30 uur bij RTL 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers