Kees Tol bij SBS6 op zoek naar 'Hollands Beste Bloemstylist'

woensdag 16 juli 2014

Het is een van Nederlands belangrijkste exportproducten en we staan er internationaal om bekend: bloemen. In het nieuwe programma 'Hollands Beste Bloemstylist' gaan vijftien mensen met een passie voor bloemen de strijd met elkaar aan om de meest bijzondere creaties te maken.

Onder toeziend oog van drie juryleden uit het vak en de nieuwsgierige Kees Tol als presentator, moeten ze week na week bewijzen wie de titel Beste Bloemstylist verdient. Wie van de kandidaten komt met de meest bijzondere creaties? Want een bloemstylist moet meer kunnen dan een boeketje schikken voor op de keukentafel.


Er zijn vijftien bloemkunstenaars, variërend van een 22-jarige jongedame die 2,5 jaar haar eigen bloemenwinkel heeft gehad met haar tweelingzus, tot een 53-jarige man die zijn comeback wil maken in de bloemenwereld. Stuk voor stuk doen ze hun uiterste best om de drie juryleden te imponeren met hun persoonlijke kunstwerken. Deze drie gerenommeerde toppers uit het vak beoordelen de opdrachten, zonder dat ze weten wie wat gecreëerd heeft.

Naast individuele opdrachten die de deelnemers uitvoeren, moeten ze ook samenwerken tijdens groepsopdrachten. Van het aankleden van het huis van een BN'er tot het stylen van een catwalk, uiteraard allemaal met bloemen. Wie wordt de beste bloemstylist en wint een startkapitaal voor zijn of haar eigen bloematelier?

Zeg je Nederland, dan zeg je bloemen. De Keukenhof trekt bijna een miljoen bezoekers per jaar en de pauselijke zege met Pasen is jarenlang niet compleet geweest zonder 'Bedankt voor die bloemen'. Het is dus geen verrassing dat Nederland beschikt over de beste bloemstylisten ter wereld.

'Hollands Beste Bloemstylist', vanaf 3 september om 21.30 uur bij SBS6.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers