Kerst met de Zandtovenaar 2019 in Harderwijk

zondag 29 september 2019

Op woensdagavond 11 december brengt Nederlands beroemdste zandtovenaar Gert van der Vijver Harderwijk in kerstsferen tijdens het muzikale familiespektakel Kerst met de Zandtovenaar.

Op de Vischmarkt 'vertelt' hij samen met diverse Nederlandse artiesten het kerstverhaal met zijn indrukwekkende zandtekeningen. Kerst met de Zandtovenaar beleeft de zevende editie. KRO-NCRV heeft dit jaar gekozen voor Harderwijk als de opnamelocatie van dit kerstspektakel.


Burgemeester Harm-Jan van Schaik: 'Wij ontvangen Kerst met de Zandtovenaar graag in onze mooie Hanzestad Harderwijk. Op de prachtige Vischmarkt kan jong en oud dit sfeervolle kerstverhaal met de zandtovenaar zien en beleven. Het evenement toont de schoonheid van onze Hanzestad aan een groot publiek. Ik nodig inwoners van Harderwijk en Hierden, bezoekers uit de regio en daarbuiten, van harte uit om erbij te zijn op 11 december!'

Mediadirecteur van KRO-NCRV Jochem de Jong: 'Het verhaal van de geboorte van Jezus geeft troost, het inspireert, het biedt hoop. Het verbindt jong en oud met het alles overstijgende verhaal van geloof, hoop en liefde. De Vischmarkt, het historische hart van Harderwijk, wordt woensdag 11 december een magische plek voor opa’s, oma’s, vaders, moeders en kinderen.'

Verder aan de slag met het kerstverhaal
Op een creatieve manier weet zandtovenaar Gert van der Vijver jong en oud te betrekken bij de betekenis van het kerstverhaal. Dat sluit perfect aan bij de Kliederkerk-beweging waar de Protestantse Kerk een aanjager van is. De Protestantse Kerk wil kijkers dan ook uitnodigen om na de televisie-uitzending thuis verder op creatieve wijze met het kerstverhaal aan de slag te gaan.

Op woensdagavond 11 december vindt Kerst met de Zandtovenaar plaats op de Vischmarkt in Harderwijk. De exacte aanvangstijd en de cast worden later dit najaar bekendgemaakt. Bijwonen van het evenement is gratis. Verdere updates zijn te volgen via Facebook of Instagram en via de social media kanalen van de gemeente Harderwijk.

Kerst met de Zandtovenaar wordt geproduceerd door The Media Brothers in opdracht van KRO-NCRV. De uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Harderwijk en de Protestantse Kerk in Nederland.

Kerst met de Zandtovenaar wordt tijdens de kerstdagen uitgezonden door KRO-NCRV op NPO Zapp en NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers