'Kerst met de Zandtovenaar' in Harderwijk

dinsdag 10 december 2019
Foto: © KRO-NCRV 2019

KRO-NCRV viert dit jaar Kerst in Harderwijk samen met zandkunstenaar Gert van der Vijver, Emma Heesters, Romy Monteiro, Trinity, Mannes Bakker en Silver.

Op de Vischmarkt in Harderwijk 'vertelt' Zandtovenaar Gert van der Vijver samen met de artiesten tijdens dit familie-evenement het verhaal van de geboorte van Jezus met indrukwekkende zandtekeningen. KRO-NCRV-presentator Edson da Graça vertelt dit jaar het kerstverhaal. Het evenement vindt plaats op woensdag 11 december om 19.00 uur op de Vischmarkt in Harderwijk en de uitzending is op zaterdag 21 december om 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

Willem Wever presentator Edson da Graça is de vertelstem van het kerstverhaal tijdens 'Kerst met de Zandtovenaar' 2019. Edson: 'Het kerstverhaal is voor mij een bijzonder verhaal dat gaat over hoop en ondanks tegenslagen altijd geloof houden op betere tijden. Door de kunst van de Zandtovenaar denk ik dat ook de jongere generatie helemaal op kan gaan in dit prachtige verhaal.'

Op een creatieve manier weet zandtovenaar Gert van der Vijver jong en oud te betrekken bij de betekenis van het kerstverhaal. De artiesten die deze editie meedoen zijn Emma Heesters ('Beste Zangers'), Romy Monteiro ('The Bodyguard'), Trinity, Mannes Bakker ('Junior Songfestival'), Silver (winnaar 'The Voice Kids'). De artiesten zingen traditionele en moderne kerstliedjes die perfect passen in het eeuwenoude kerstverhaal uit de Bijbel. Ze worden bijgestaan door het Soundwise Gospel koor en broer en zus Matthijs en Adinda van Delft, winnaars van het Prinses Christina Concours.

KRO-NCRV heeft dit jaar gekozen voor de Vischmarkt van Harderwijk als tv-opnamelocatie, op woensdag 11 december van 19.00 tot 20.30 uur. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op de Facebook en Instagram van 'Kerst met de Zandtovenaar' en www.kerstmetdezandtovenaar.nl.

'Kerst met de Zandtovenaar' wordt georganiseerd door KRO-NCRV, NPO Zapp, de gemeente Harderwijk, de provincie Gelderland en de Protestantse Kerk in Nederland. Het programma wordt geproduceerd door The Media Brothers.

'Kerst met de Zandtovenaar' wordt uitgezonden door KRO-NCRV op zaterdag 21 december om 19.25 uur op NPO Zapp en vervolgens op zondag 22 december om 16.55 uur op NPO Zapp, woensdag 25 december om 12.10 uur op NPO 1 en donderdag 26 december om 14.40 uur op NPO Zapp.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers