Kijkcijfers: 2018 beste jaar ooit voor Veronica

woensdag 2 januari 2019

Het afgelopen jaar behaalde Veronica het hoogste marktaandeel met 6,7% in de voor adverteerders belangrijke doelgroep 20-54 jaar.

Ook in de categorie 6 jaar en ouder was dit het hoogste marktaandeel ooit gemeten. Ten opzichte van vorig jaar betekent dit een stijging van maar liefst 20%. In 2017 was dit aandeel namelijk 5,4%*. Veronica bereikt gemiddeld elke maand 10,1 miljoen mensen (6+ inclusief uitgesteld kijken).


Niet alleen was 2018 het beste jaar ooit voor de zender; in dit jaar scoorde Veronica ook de beste maand ooit. Afgelopen mei zorgde de befaamde Meimaand Filmmaand voor een marktaandeel van 8,5%*. Daarmee werd het oude record van 7,8%* uit 2011 verbroken.

Bastiaan van Dalen, zendermanager Veronica, laat weten: 'Veronica is een van de bekendste mediamerken van Nederland. Het voelt goed dat we met deze zender afgelopen jaar explosief zijn gestegen in het snel veranderend medialandschap en er zoveel mensen op Veronica hebben afgestemd. 2018 was het beste jaar ooit, maar ook in 2019 mag de kijker weer heel veel blockbuster content van ons verwachten'.

Vooruitblikkend op 2019 brengt Veronica uiteraard bestaande hits als 'Veronica Inside', 'Glory Kickboksing' en hopen we Ajax te zien winnen in de Champions League. Maar ook een nieuw seizoen van de Amerikaanse serie 'Lethal Weapon' en het laatste seizoen van ‘s werelds best bekeken comedy 'The Big Bang Theory' staan op het menu. Aangevuld met nieuwe programma’s als 'Magnum PI' en een spectaculaire Meimaand Filmmaand 2019 met tv-premières van o.a. 'Logan', 'John Wick 2', 'American Made', 'Atomic Blond', 'Fast & Furious 8' en nog heel veel meer.

* in de doelgroep 20-54 jaar

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers