Kijkcijfers: 'Dancing On Ice' verliest ijsdansoorlog

zaterdag 13 januari 2007

De kijker lijkt zijn keuze gemaakt te hebben. 'Sterren Dansen op het ijs' van SBS 6 wint voor de tweede avond op rij de bitsige concurrentiestrijd op het ijs. Net zoals donderdag kan SBS 6 meer kijkers lokken dan concurrent RTL 4.

Er z

ullen champagnekurken knallen bij SBS 6 en producent Eyeworks. Volgens Stichting Kijkonderzoek keken 1.239.000 Nederlanders naar 'Sterren Dansen op het ijs' en waren er slechts 968.000 kijkers voor 'Dancing On Ice' van RTL 4.

In vergelijking met het eerste seizoen verliest natuurlijk ook SBS 6 kijkers, maar dat is logisch omdat beide programma's nu voor het eerst tegenover elkaar geprogrammeerd staan.

Of RTL 4 en Endemol zich zomaar zullen neerleggen bij deze nederlaag is nog niet zeker. Krijgt 'Dancing On Ice' een ander uitzenduur of blijft alles bij het oude? Zaak is dat RTL 4 niet langer de schuld kan leggen bij de Vlaamse deelnemers...

Eén ding is zeker, net zoals bij een echte oorlog zijn er nooit winnaars. Niet de kijkers, zeker niet RTL 4 maar ook niet SBS 6 kunnen dit seizoen de overwinning claimen... iedereen is hier verliezer!

Wie is voor u de winnaar van deze ijsdansoorlog? Laat nu uw keuze weten in onze TV-Visie Poll!

DOSSIER: IJsdansoorlog 2: RTL 4 versus SBS 6

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers