Kijkcijfers: mei 2018 best bekeken Eurosport-maand ooit

maandag 11 juni 2018

Roland Garros, dat dit jaar van 27 mei tot en met 10 juni werd gespeeld, gaat de boeken in als best bekeken editie van het graveltoernooi ooit bij Eurosport.

Bovendien smasht Roland Garros de Australian Open van de baan: de open Franse tenniskampioenschappen van 2018 gaan de Australian Open 2017 voorbij als best bekeken Grand Slam in de historie voor de Home of Grand Slam Tennis.

De wedstrijden op gemalen baksteen in de Franse hoofdstad waren dit keer goed voor gemiddeld 118.000 kijkers en over de gehele periode volgden 2,6 miljoen* Nederlandse tennisfans de verrichtingen van de mondiale tennistop. Voor de mannenfinale tussen Rafael Nadal en Dominic Thiem - in drie ‘straight’ sets gewonnen door de Spanjaard - zaten zondagmiddag 10 juni gemiddeld 314.000 kijkers voor de buis. De finale bij de vrouwen - tussen Simona Halep en Sloane Stephens - was op zaterdag 9 juni goed voor een gemiddeld aantal kijkers van 145.000.

Best bekeken maand ooit
De sportliefhebbers stemden in de maand mei van dit jaar sowieso in groten getale af op Eurosport. Door met name de Giro d’Italia, de MotoGP van Jerez en dus Roland Garros noteerde de sportzender in mei met 2,9% het hoogste maandmarktaandeel ooit op de ‘commerciële’ doelgroep (man 20-49 jaar). In de periode vanaf de start van de Giro d’Italia (4 mei) tot en met het einde van Roland Garros wisten in totaal 6,3 miljoen* kijkers de sportzender te vinden (= 40% van alle Nederlanders).

* Alle cijfers zijn afkomstig uit het SKO-kijkcijferonderzoek 2018 en gebaseerd op Nederlanders van 6 jaar en ouder. Het bereik is gebaseerd op minimaal 1 minuut aaneengesloten kijken.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers