Kim-Lian van der Meij opent 'Verzamelkoorts Parade' in het Spoorwegmuseum in Utrecht

maandag 16 april 2018
Foto: SBS6 - © Talpa TV 2017

Op zaterdag 21 en zondag 22 april presenteren verzamelaars uit 'Verzamelkoorts!' hun uitgebreide collecties. Als afsluiting van het tweede seizoen van dit succesvolle SBS6-programma organiseert het Spoorwegmuseum, in samenwerking met de BankGiro Loterij, een feestelijke 'Verzamelkoorts Parade'.

Kim-Lian van der Meij, die het programma presenteert, zal zaterdag 21 april om 11.00 uur de tentoonstelling openen.

Na elke aflevering van 'Verzamelkoorts!' konden kijkers online stemmen op wat zij de meest bijzondere of spraakmakende verzameling vonden. Per aflevering zijn er twee winnaars die de unieke kans krijgen om hun verzameling tentoon te stellen. Dit betekent dat er maar liefst twaalf bijzondere verzamelingen te bewonderen zijn.

In het Spoorwegmuseum zijn onder meer een luchtruimuniformen-, een Star Wars- en een zeepjesverzameling te bewonderen. Uiteraard zijn alle twaalf verzamelaars aanwezig die de bezoekers het verhaal achter hun collecties kunnen vertellen.

De 'Verzamelkoorts Parade' wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers