'Kindertijd' viert twintigjarig jubileum

woensdag 2 januari 2019

'Kindertijd', het dagelijkse KRO-NCRV-magazine voor de jongste kijkers van 4 tot 7 jaar, bestaat 3 januari 20 jaar! Dat vraagt om een feestje.

Daarom vieren we dit mooie jubileum met een speciale feestuitzending op 3 januari om 14.10 uur op Zappelin.


Op drie januari 1999 zagen de opgroeiende millenials de allereerste aflevering van Kindertijd. Waar het begon met titels als ‘De avonturen van Beertje Paddington’, ‘Dribbel’ en ‘Tik Tak’, werd 'Kindertijd' al gauw een begrip op de Nederlandse televisie voor de allerkleinsten.

Elke aflevering van 'Kindertijd' bestaat uit een mix van animatie, drama en live-action. Huidige, populaire titels zijn onder andere nijntje (animatie), Evi & Co (drama) en de live-action-serie Hier Slaap Ik, waarin kleuters uit binnen- en buitenland hun slaapkamer laten zien. Maar Kindertijd komt ook met nieuwe titels aankomend jaar, zoals Knofje, een animatieserie met Yvon Jaspers in de rol van moeder, en Vos & Haas, een animatieserie naar de bijzondere prentenboeken van Sylvia Vanden Heede en tekenaar Thé Tjong Khing. Beide series zijn gemaakt in samenwerking met de Nederlandse animatie-producent Submarine en de Belgische kinderzender Ketnet. Vos & Haas is al verkocht aan onder andere Canada, Noorwegen, Finland en Polen.

De dramaserie 'Evi & Co' heeft in november de eerste prijs gewonnen voor Best Live-Action TV bij het International Chicago Children’s Festival. Tot slot heeft de kleuterdocumentaire ‘Guilia en Sophie gaan naar zwemles’ de Publieksprijs gewonnen bij de Prix Jeunesse en de Japan Prize in de categorie kleuterprogramma’s.

'Kindertijd' viert het jubileum met een speciale feestuitzending op 3 januari om 14.10 uur op Zappelin.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers