Klusprogramma 'Zelfbouwers Rotterdam' vanaf 26 maart bij RTL 4

maandag 25 maart 2019

In het nieuwe klusprogramma van RTL 4 'Zelfbouwers Rotterdam' worden zes koppels op de voet gevolgd bij het bouwen van hun droomhuis in een voormalig schoolgebouw in de Rotterdamse Afrikaanderwijk.

In acht afleveringen is te zien hoe de koppels worden geselecteerd op basis van hun creatieve en originele verbouwplannen en hoe ze vervolgens, soms zonder enige kluservaring, zelf aan de slag gaan. Daarnaast mengen zij zich in de buurt die zich kenmerkt als kleurrijk en volks, met markante bewoners voor wie ook een rol is in de serie. Hoe maken de stellen van een oud schoolgebouw hun eigen droomwoning, en hoe vinden ze hun draai in de Afrikaanderwijk? Herman den Blijker en Olcay Gulsen zijn in het afgelopen half jaar regelmatig langsgegaan bij de stellen om de vorderingen te bekijken.


De zes koppels die de oude school gaan verbouwen zijn: het architectenkoppel Robin (26) en Stijn (24), het pas verliefde stel Corjan (36) en de Française Marine (26), latin lovers Cammy (30) en Brenouschky (32), de Brabantse Frank (43) met zijn vrouw Denise (32) en zoontje Lennox, rasklussers Annemarie (46) en Dick (49) met drie pubers en Youri (35), zijn vriendin Martine (34) en hun zoontje Odin, die de verbouwing uit laten voeren met hun uitgesproken (schoon)vader Ruud als aannemer.

'Het afgelopen halfjaar was een rollercoaster. In het begin was de 'extra angle' van de tv-opnames spannend, later het besef van de klus die we ons op de hals hadden gehaald. Maar wel met het vertrouwen in onszelf. Dat zelfvertrouwen, 100% focus en het zicht op de beloning aan de eindstreep, om in een hele gave woning in een kleurrijke, levendige buurt te kunnen gaan wonen, houdt je op de juiste koers en geeft energie. Als echte 'Zelfbouwers', zonder ervaring en met alleen maar ideeën op papier, zijn we straks apetrots op wat we bereikt hebben', aldus Frank.

'Zelfbouwers Rotterdam' wordt geproduceerd door Vorst Media. Het programma is vanaf 26 maart elke dinsdag te zien om 21.30 uur bij RTL 4.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers