KRO komt met muzikale familieshow 'De Leukste Jaren'

dinsdag 8 december 2009

De KRO komt vanaf zaterdag 16 januari met de nieuwe muzikale familieshow 'De Leukste Jaren' (20.30 uur, Nederland 1). In dit sfeervolle programma wordt vooral plezier gemaakt en vormen opvallende gebeurtenissen, liedjes en gadgets uit de jaren 60, 70, 80 en 90 een feest der herkenning. Per aflevering werpen twee teams van bekende Nederlanders zich op als pleitbezorger van een tienjarenperiode en gaan de strijd met elkaar aan.

Onder leiding van een vaste teamcaptain hopen ze in een reeks vrolijke krachtmetingen de stemmen van het studiopubliek te winnen, dat via sms stemt en beslist welk decennium met recht het predikaat De leukste Jaren verdient. Anita Witzier presenteert De leukste Jaren en probeert de teams in toom te houden.


In aflevering één (16 januari) nemen de jaren 70 het op tegen de jaren 90. In aflevering twee (23 januari) volgt de strijd tussen de jaren 60 en de jaren 80. Ieder team wordt vertegenwoordigd door een vaste teamcaptain die later deze week bekend worden gemaakt. De winnaars en verliezers strijden tegen elkaar in aflevering 3 en 4. De vaste teamcaptains nemen wisselend drie teamleden mee.

Per aflevering zappen de teams door de jaren heen. Iedere aflevering bestaat uit verschillende rondes, die als een rollercoaster over de kandidaten heen komen. Zo krijgt ieder team vragen over het eigen decennium. Het team moet het nieuws achter een krantenkop of foto raden, een quote afmaken en vragen over (nieuws)fragmenten en clips beantwoorden. Ook worden er liedjes uit de jaren gezongen en krijgen de teams vragen over de belangrijkste trends en gebeurtenissen. Dat zal aan de hand gaan van voorwerpen die karakteristiek zijn voor die jaren en het decennium goed in beeld brengen.

De KRO heeft een rijke historie met groot familie amusement. Denk aan de Soundmixshow , de Surpriseshow, de 123 show en ‘Het Gevoel van’. Insteek is dit grote amusement terug te brengen bij de KRO en generaties te verbinden. 'Juist de tijd waarin we nu zitten vraagt om gezelligheid en ontspanning. En gelukkig sta ik boven de partijen want ik kan zelf geen keuze maken welke 10 jaar de leukste zijn. Ik werd geboren in de jaren zestig, zoende voor het eerst in de jaren 70, kwam in de jaren 80 in tv-land terecht en baarde mijn kinderen in de jaren 90', aldus Anita Witzier.'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers