KRO-NCRV laat ouderen daten in 'Hotel Romantiek'

dinsdag 11 juli 2017

Twaalf alleenstaande vrouwen en twaalf alleenstaande mannen van boven de zestig op zoek naar een nieuwe relatie reizen in 'Hotel Romantiek' samen af naar Zwitserland. Onder leiding van presentatoren Marlijn Weerdenburg en Stijn, Tim, Daan en Jasper (bekend van 'Streetlab') brengen ze tien dagen met elkaar door.

Ze ondernemen spannende activiteiten, voeren opdrachten uit en brengen vrije tijd samen door om elkaar beter te leren kennen. Aan het eind van elke dag bepaalt iedereen zijn of haar top 5 aan potentiële nieuwe liefdes. Zetten twee kandidaten elkaar op één? Dan mogen ze een avond en een nacht doorbrengen in een romantische berghut. Bloeien er relaties op? Hoeveel van de kandidaten hebben na zes afleveringen hun maatje gevonden?


Michel Nillesen, manager Televisie bij KRO-NCRV: 'We zijn blij dat wij als omroep dit van oorsprong Vlaamse format in Nederland mogen brengen. 'Hotel Romantiek' is een programma dat alleenstaande ouderen op een luchtige manier helpt bij het vinden van een partner. 'Hotel Romantiek' is doorspekt met veel humor, maar altijd met respect richting de deelnemers.'

De deelnemers, in leeftijd tussen de 62 en 79 jaar, hebben allemaal hun eigen, vaak heftige verhaal: scheidingen, ernstige ziektes, weduwe, weduwnaar, sterfgevallen in de directe omgeving. Ze hopen via 'Hotel Romantiek' opnieuw een grote liefde te treffen om samen oud te worden.

'Hotel Romantiek', vanaf zondag 3 september om 22.00 uur op NPO 1. De overige vijf afleveringen beginnen om 21.20 uur.

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers