Ledentelling niet langer belangrijk voor NPO

vrijdag 10 januari 2014

De raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wil dat omroepen niet langer worden afgerekend op het aantal betalende leden.

Volgens de NPO kunnen omroepen beter investeren in programma's dan in het werven van leden. De publieke omroep moet werk maken van meer programma's rondom evenementen op basis van een evenementenlijst. Deze kan in samenspraak met landelijke en regionale omroepen worden opgesteld. Zo kan het zijn publiek de komende jaren ontmoeten en betrekken bij het ontwikkelen van programma's.


Onder meer Henk Hagoort en Shula Rijxman van de raad van bestuur geloven dat, wanneer er niet om de 5 jaar wordt gekeken naar het aantal betalende leden, er meer samenwerking tussen omroepen mogelijk is. Als het aan NPO-voorzitter Hagoort ligt, wordt dit jaar de laatste ledentelling gehouden.

Voorzitter Jan Slagter van Omroep MAX liet vrijdag weten dat de omroepen 'geschoffeerd' zijn door het plan van de NPO.

Slagter wijst erop dat er dankzij de bijdragen van leden voor de programmabladen en het steunlidmaatschap jaarlijks miljoenen naar de programmering gaat. 'Hagoort zou juist blij moeten zijn dat er nog zoveel leden zijn, die zich betrokken voelen bij de omroepen', aldus Jan Slagter in de Volkskrant.

Bron: volkskrant.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers