Lotte Ragut adjunct-hoofdredacteur 'Nieuwsuur'

zondag 7 april 2019

Lotte Ragut (43) treedt per 1 juni toe tot de hoofdredactie van 'Nieuwsuur'. Lotte werkt nu nog bij RTL Nieuws, als chef van 'Editie NL', het dagelijkse nieuwsprogramma op RTL 4.

Naast Reijer Zwaan wordt zij de tweede adjunct hoofdredacteur bij 'Nieuwsuur'. Uitbreiding van de hoofdredactie is noodzakelijk, onder meer vanwege de snelle groei van 'Nieuwsuur' online en omdat de werkzaamheden van hoofdredacteur Joost Oranje bij de NTR zijn uitgebreid (waar hij ook Hoofd Informatie is).


Lotte Ragut (43) begon in 1998 bij 'NOVA', de voorloper van 'Nieuwsuur' en was daar tot 2002 redacteur/verslaggever. Daarna stapte ze over naar RTL, waar ze op de buitenlandredactie werkte en daarna langdurig in Den Haag. Daar was ze ook vier jaar plaatsvervangend chef van de parlementaire redactie, voordat ze terug in Hilversum chef werd van 'Editie NL'. Daar is ze verantwoordelijk voor het bepalen van de strategie, richting en inhoud van het programma en voor de online strategie van 'Editie NL' op de verschillende social kanalen.

Hoofdredacteur Joost Oranje is blij met de komst van Lotte Ragut: 'Met Lotte, die op 1 juni begint, gaan we 'Nieuwsuur' nog verder versterken, in allerlei opzichten. Zij brengt journalistiek gewicht en kennis mee, is een all round tv-journalist, bezit veel zware- en gevarieerde leidinggevende ervaring, visie op de lopende ontwikkelingen in de online wereld en kennis van commerciële dynamieken die we bij de publieke omroep minder kennen. Kortom: niet alleen een aanvulling, maar vooral ook een versterking van ons programma.'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers