'Love Island' flopt op RTL 5

woensdag 5 juni 2019

De nieuwe realityshow 'Love Island' is allerminst een hoogvlieger op RTL 5. Het programma met Holly Mae Brood en Viktor Verhulst zakte zelfs al naar een dieptepunt van 79.000 kijkers.

Nederland ligt niet wakker van de RTL 5-show 'Love Island'. Waar het programma nog opende met 228.000 kijkers ging de show vrij snel in vrije val. Na een dieptepunt van amper 79.000 kijkers wist de datingshow nog opnieuw 138.000 kijkers aan zich te binden. Maar veel meer wordt het niet.


Het moge duidelijk wezen: 'Love Island' trekt niet hetzelfde publiek aan dan 'Temptation Island'. Die laatste show kreeg dit jaar ook bakken kritiek over zich heen omdat het zo verdomde saai was. Maar toch keken naar dat programma beduidend meer mensen.

'Love Island' is een co-productie met de Belgische zender VIER. Bij de zuiderburen haalt de realityshow gemidded 220.000 kijkers. Ter vergelijking: in Engeland ging het zoveelste seizoen van 'Love Island' op ITV2 van start met dik 3,7 miljoen fans.

Bron: AD.nl/Het Laatste Nieuws

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers