Magische krachten en onopgelost mysterie in 'Kattenoog' op RTL Telekids

zondag 4 oktober 2015

Vanaf 5 oktober gaat de nieuwe dramaserie 'Kattenoog – Het Geheim van de Griezelclub' van start bij RTL Telekids. Iedere schooldag rond 16.40 uur kunnen kinderen griezelen bij deze spannende maar ook humoristische serie.

'Kattenoog' speelt zich af in een klein en karakteristiek dorpje aan de rand van een mysterieus meer. In het dorp heerst al jarenlang een griezelmysterie. Om dit mysterie te ontrafelen, wordt de Griezelclub opgericht. De leden van de Griezelclub hebben de taak om het dorp en de inwoners te beschermen tegen heksen, vampiers en ander gespuis dat uit is op het Kattenoog, een mysterieuze heksensteen met magische krachten die verborgen ligt aan het meer.


Ondertussen verschijnt in het dorp een cameraploeg van het populaire kanaal Boe TV, die het mysterie ook tot op de bodem wil uitzoeken. Wie lost het mysterie eerder op? De leden van de Griezelclub of de nieuwsgierige cameraploeg van Boe TV?

Cast
Tot de cast behoren onder anderen Britt Scholte ('Brugklas'), Birgit Schuurman, Ian Thomas, Kürt Rogiers, Ralf Mackenbach, Nathan Naenen, Eline De Munck, Urbanus, Achmed Akkabi, Daniël Boissevain, Warre Verlinden, Rosaline Lantink en Emma Verlinden.

Het verhaal van 'Kattenoog' is van de hand van Anjali Taneja, de bedenkster van onder meer 'Het Huis Anubis'.

Over 'Kattenoog'
De serie is een coproductie tussen Het Konijn, Santeboetiek (WPG uitgevers), RTL Telekids, VTMKZOOM, Goed Verhaal en met de steun van het Belgische Mediafonds.

'Kattenoog: Het Geheim van de Griezelclub', vanaf 5 oktober iedere schooldag te zien bij RTL Telekids vanaf 16.40 uur. De serie bestaat uit 50 afleveringen van 10 minuten: elke dag zie je eerst de herhaling en dan de gloednieuwe aflevering.

Vanaf 7 oktober is het verhaal ook in boek verkrijgbaar. Het verhaal over het mysterieuze dorpje 'Kattenoog' start op televisie en leeft verder in een boek. In het boek volgt de lezer de avonturen van Robin en haar vrienden Simone en Eli. Volle maan is voor hen hét moment om elkaar en anderen de stuipen op het lijf te jagen. Maar tijdens een avondje 'spoken' loopt het goed  mis. De drie vrienden raken meer en meer verwikkeld in de duistere, donkere geheimen van hun dorp en hun geliefden. Het boek vertelt het verhaal van de serie en zoomt dieper in op enkele achterliggende verhaallijnen.

'Kattenoog: Het Geheim van de Griezelclub', vanaf 5 oktober iedere schooldag bij RTL Telekids vanaf 16.40 uur. Iedere zondag is er een compilatie van de uitzendingen van die week, rond 16.05 uur bij RTL Telekids.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers