Marloes Coenen en JayJay Boske gezicht van exclusieve MMA liveshow

donderdag 13 juni 2019

Bellator London was al een evenement om dikgedrukt in je agenda te zetten, maar nu kan daar nog één uitroepteken achter: let the games begin!

Het aftellen is begonnen met de vier Nederlandse MMA'ers waarvan de legends: Melvin 'No Mercy' Manhoef, 'Miss Dynamite' Denise Kielholtz, Gegard Mousasi 'The Dreamcatcher' en veelbelovend talent Costello 'The Spaniard' van Steenis die hun opwachting gaan maken tijdens Bellator Londen. Het MMA sportevent van een van de grootste MMA-organisatie ter wereld is exclusief te zien op 22 juni vanaf 23.00 uur live te zien op Viacom-zender Spike.


De eerste vrouwelijke mixed martial arts (MMA) wereldkampioen ooit, Marloes Coenen presenteert deze spectaculaire liveshow samen met JayJay Boske. Naast de presentatie stapt Coenen ook in de rol van co-commentator. Viacom's zender Spike brengt met een echt on-the-ground gevoel de actie van dit spannende mixed martial arts event naar de kijker, maar wie vecht tegen wie?

Gegard Mousasi vs Rafael Lovato Jr.
Voormalig Strikeforce kampioen Gegard Mousasi wist al in 2018 de Bellator MMA Wereldtitel middengewicht te veroveren van tegenstander en voormalig kampioen Rafael Carvalho. Dit jaar neemt hij het op tegen Rafael Lovato Jr.

Dreamcatcher Mousasi bouwde een indrukwekkende record op in de UFC, maar vertrok uiteindelijk omdat hij geen kans kreeg op de titel. Hij verliet de UFC met een zegereeks van vijf partijen tegen onder andere Thiago Santos, Vitor Belfort en Chris Weidman. Lovato Jr. won zijn eerste vijf Bellator-partijen en is nog altijd ongeslagen in zijn MMA-carrière.

Melvin Manhoef vs Kent Kauppinen
We kunnen ons opmaken voor een Engels avondje vol Nederlands vuur. Melvin ‘No Mercy’ Manhoef  zal een Light Heavyweightpartij vechten tegen de Engelse Kent Kauppinen, dit wordt zijn zevende partij voor de organisatie. Manhoef wist twee MMA-titels te claimen in zijn MMA-carrière. In 2005 won hij de Cage Rage Championship Light Heavyweighttitel, die hij twee keer wist te verdedigen. In 2014 won hij de Gringo Super Fight Welterweighttitel in Brazilië. Kent Kauppinen is een Engelse MMA-vechter die vooral naam maakte voor de Raged UK MMA organisatie.

Denise Kielholtz vs Bryony Tyrell
Miss Dynamite behoorde al op jonge leeftijd tot de top van het judo in Nederland. Het is dan ook niet zo gek dat deze zesvoudige wereldkampioen kickboksen in 2015 de overstap heeft gemaakt naar MMA. Bellator Woman's MMA Flyweightkampioen komt dit jaar wederom in actie en staat tegenover Bryony Tyrell. Tijdens Bellator 196 afgelopen jaar stond Denise Kielholtz tegenover Petra Castkova, hiermee heeft zij de tweede overwinning van haar MMA-loopbaan geboekt. De Amsterdamse vocht voor het eerst langer dan een ronde en versloeg Petra Castkova op Bellator 196 via unaniem jurybesluit.

Costello van Steenis vs Mike Shipman
The Spaniard is momenteel bezig aan een sterke fase in zijn MMA-carrière. Costello van Steenis treft in London een gevaarlijke tegenstander in de vorm van Engelsman Mike Shipman. Costello won zijn laatste vijf MMA-partijen verdeeld over verschillende organisaties en vocht deze Middleweightkampioen zijn laatste drie voor Bellator waarin hij twee partijen won via technische knockout en één via decision.

Coach Bert Kops
Zowel Costello van Steenis als Gegard Mousasi trainen bij worstellegende Bert Kops van Kops Gym. Het Amsterdamse Kops Gym is misschien wel de best verstopte parel van de Nederlandse topsport. Het is de broedplaats van jong talent en de plek waar MMA-kampioenen van wereldformaat sporten. Met aan het roer: Bert Kops. De charismatische worstellegende traint MMA- en kickbokskampioenen, maar ook verschillende bekende Nederlanders.

Benieuwd naar de gevechten van Melvin Manhoef, Gegard Mousasi, Denise Kielholtz en Costello van Steenis? Kijk dan Bellator Londen Fight Weekend op zaterdag 22 juni vanaf 23.00 live en op zondag 23 juni om 20.00 uur op Spike. #BellatorLonden #SPIKETVNL

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers