Martine Bijl overleden

maandag 3 juni 2019

Op 30 mei 2019 is Martine Bijl op 71-jarige leeftijd thuis in haar geliefde atelier in het bijzijn van familie overleden aan de complicaties van de hersenbloeding die haar in september 2015 heeft getroffen.

Martine Bijl begint als professioneel zangeres wanneer zij nog op het gymnasium zit, waar zij op een schoolavond wordt ontdekt. Zij maakt een twintigtal lp’s en cd’s en werkt mee aan diverse televisieprogramma’s, onder andere 'Wie van de Drie'. Voor een serie personality shows bij de TROS wint ze de Televizierring (tevens Nederlandse inzending Montreux Festival). De 4 one-woman shows, die ze grotendeels zelf schrijft, speelt ze al met al een kleine 800 keer en ontvangt hiervoor de Johan Kaart Prijs & Scheveningen Publieksprijs.


'Het Zonnetje in Huis'
Daarnaast treedt zij op in spraakmakende televisiecommercials van onder andere HAK.Tevens ontwikkelt ze zich als keramiste, publicatie fotoboek Poppen en vertaalt en bewerkt Bijl diverse televisieseries. Met John Kraaijkamp senior en junior speelt zij in meer dan 100 afleveringen van 'Het Zonnetje in Huis'. Ze vertaalt een dozijn musicals  waarmee zij maar liefst 3 keer een Musical Award wint.

'Heel Holland Bakt'
Van het MAX-programma 'Heel Holland Bakt' presenteert Martine Bijl de eerste 3 seizoenen; tot zij in september 2015 getroffen wordt door een hersenbloeding. Daarover en over de daar op volgende depressie, heeft ze het boek 'Rinkeldekink' geschreven dat in november 2018 is verschenen. Martine Bijl is getrouwd met Berend Boudewijn.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers