'Meiden van de Herengracht' nieuwe dramaserie Net5

dinsdag 23 juni 2015

Dit najaar brengt Net5 de nieuwe Nederlandse dramaserie 'Meiden van de Herengracht'. Het verhaal over de vriendschap van drie jonge carrièrevrouwen in Amsterdam die het helemaal hebben gemaakt in de wereld van mode, tv en tijdschriften.

Hun succes komt echter met een prijs. Nico (Kim Pieters), Wendy (Fockeline Ouwerkerk) en Hanna (Sarah Chronis) hebben hun worstelingen in het leven, zakelijk en privé. In de zoektocht naar liefde en geluk vormt hun hechte en oprechte vriendschap de rode draad.


Drie hartsvriendinnen proberen hun drukke carrières zo goed mogelijk te combineren met hun turbulente privélevens. Het glamourleven van de powervrouwen in de hoofdstad gaat echter niet altijd over rozen. Hanna staat aan het roer van een modelabel, maar haar laatste modecollectie flopt en het lukt ook maar niet om de ware te vinden. Wendy is de baas van een grote tv-zender en haar huwelijk met haar man, muzikant, maar vooral huisvader tegen wil en dank, loopt nogal stroef. Nico is hoofdredacteur bij een toonaangevend tijdschrift en verliest zich in een affaire met een jonge fotograaf waardoor ze zowel haar huwelijk als haar reputatie op het spel zet. Hun steun aan elkaar en liefdevolle en humoristische eerlijkheid helpt de vriendinnen in balans te blijven tijdens lastige tijden in hun snelle bestaan.

'Meiden van de Herengracht' is de Nederlandse versie van de Amerikaanse NBC-serie 'Lipstick Jungle', geschreven door Candace Bushnell, de schrijfster van het succesvolle 'Sex & the City'.

'Meiden van de Herengracht' is een productie van Endemol Shine Nederland. Het format wordt gedistribueerd door NBCU International Formats.

'Meiden van de Herengracht', dit najaar bij Net5.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers