Met Haagse humor door de afvalrace in 'Oh obesitas' bij SBS6

donderdag 20 oktober 2016

Gezamenlijk wegen ze 1152 kilo, de tien Hagenezen die deelnemen aan het programma Oh obesitas. De deelnemers zitten allemaal in hetzelfde schuitje: ze dragen meer kilo's met zich mee dan ze lief is.

In een half jaar tijd proberen zij gewicht te verliezen, met een lach en een traan, en worden zij zich bewuster van hun gezondheid en gezond eten.


De Haagse deelnemers trainen samen, proberen vaste patronen te doorbreken en elkaar te motiveren. Met typisch Haagse humor houden de kandidaten zichzelf op de been. We volgen niet alleen de strijd tegen hun overtollige kilo’s én de inzet voor een gezonder leven, maar we kijken ook mee in hun dagelijks leven. In welke buurt zijn ze opgegroeid, hoe brengen ze hun vrije tijd door en wie zijn hun vrienden?

De bekendste van de deelnemende Hagenezen is Marian (65) van de Haagse Bingo. Al jarenlang runt zij de boodschappenbingo in buurthuis De Mussen in de Schilderswijk. Vriendinnen Mandy (23) en Shannan (21) zijn opgegroeid in dezelfde straat en zijn al van jongs af aan erg close. Zo'n half jaar geleden heeft Mandy een maagverkleinig gehad en ze is daarna wel afgevallen, maar niet genoeg vindt ze. Shannen werkt als voedingsassistente in een Haags ziekenhuis, dus ze weet best wat gezonde voeding is, maar ze houdt nu eenmaal van lekker en veel eten. Martin (50) is de notenkoning van Den Haag. Hij runt met zijn drie oudste zonen zijn eigen notenzaak. Samen met zijn vrouw Connie (52) en kinderen doen zij hun best voor een gezonder leven. Connie heeft 1 doel; weer passen in haar lingeriesetje van 25 jaar geleden. Xander (46) heeft een cateringbedrijf met zijn zakenpartner. Daarnaast kookt hij regelmatig als vrijwilliger bij de voedselbank en hij kookt twee dagen per week met de bewoners van een wooncentrum voor verstandelijk beperkten in de Schilderswijk. Desiree (31, kleindochter van Bep) en Dennis (40) zijn zo’n 10 jaar getrouwd en in die tijd zijn ze alle twee 'wat' dikker geworden. Nu zoontje Dylan ook tekenen van overgewicht begint te vertonen, vindt het hele gezin het hoog tijd om wat aan hun overgewicht te gaan doen. Het hele gezin houdt van suiker: in de macaroni, over de salade en in de drankjes. Andre (38) is taxichauffeur op de busjes van Connexxion voor mindervalide mensen. Hij staat in de top 3 van de beste busritten van Den Haag en is daar enorm trots op. Rianne (33) is nu werkloos, maar zorgt voor de kinderen en de 2 labradors, waarvan er eentje ook te dik is. Bert (43) is Bertus de Haagse komediant. Hij werkt 3,5 dag per week met kinderen, schnabbelt erbij als komediant en geeft cursussen Haags. Andrea (47) werkt niet en zorgt voor de kinderen. De optredens zorgen voor slecht en onregelmatig eten en stoppen bij het pompstation voor een vette hap gebeurt dan ook regelmatig.

'Oh obesitas', vanaf vrijdag 21 oktober wekelijks om 20.30 uur bij SBS6.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers