Michiel Huisman in tv-serie over het ontstaan van Harley-Davidson

donderdag 18 augustus 2016

Topacteur Michiel Huisman (bekend van o.a. 'Game of Thrones', 'Nashville' en 'The Age of Adaline') speelt een van de hoofdrollen in de driedelige televisieserie 'Harley And The Davidsons', die vanaf 8 oktober te zien is bij Discovery Channel.

De serie vertelt het waargebeurde verhaal van de schoolvrienden William 'Bill' Harley (Robert Aramayo) en Arthur Davidson (Bug Hall) die aan het begin van de 20e eeuw de iconische motoren bouwden die later de hele wereld veroverden. Huisman speelt de rol van Walter Davidson, de oudere broer van Arthur die als geldschieter bij het bedrijf wordt gehaald om de twee ambitieuze jeugdvrienden te helpen met hun wilde plannen. Maar Walter is meer dan een investeerder. Hij is het die de motor anders wil maken dan de concurrentie: groter, sterker én sneller. Vooral dat laatste brengt hij graag zelf in praktijk door als motorracer de grenzen op te zoeken en daarmee Harley-Davidson op de kaart te zetten.


'Harley And The Davidsons' is het epische verhaal van twee 19-jarige schooljongens uit Milwaukee die in hun achtertuin een motorbedrijfje starten dat uitgroeit tot een Amerikaanse legende. Bill Harley is het genie dat machinebouw studeert, Arthur Davidson de regelaar die de uitvindersdromen van Harley realiteit maakt. Als hun eerste ontwerp een bescheiden succes kent, realiseren ze zich dat ze startkapitaal nodig hebben om het perfect te maken. Arthur klopt aan bij zijn broer Walter die buiten Milwaukee woont en hij riskeert zijn spaargeld en zijn onderkomen, maar het geloof in het project is groter dan zijn zorgen.

Door hun vindingrijkheid, innovatie en fraaie ontwerpen weten de drie Harley-Davidson uit te bouwen tot een merk van betekenis en de concurrentie achter zich te laten, inclusief het grote Indian dat een paar jaar eerder was opgericht. Ook als de Grote Depressie toeslaat in de jaren dertig, weten ze overeind te blijven. Terwijl de meeste motormerken omvallen, loodsen Bill, Arthur en Walter hun bedrijf door de crisis heen om er zelfs sterker uit te komen en uiteindelijk een racemotor te ontwikkelen voor het grote publiek.

'Harley And The Davidsons', vanaf zaterdag 8 oktober tot en met zaterdag 22 oktober om 21.00 uur (reclamevrij) bij Discovery Channel.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers