'MTV Exit' en rockband The Killers samen tegen mensenhandel

dinsdag 7 juli 2009

'MTV Exit' en alternatieve rock band The Killers hebben de handen in een geslagen om samen met Unicef en USAID een nieuwe videoclip te produceren die de gevaren en de invloed belicht van de handel van mensen voor seksuele exploitatie, jonge vrouwen in het bijzonder.

D


e video, die geschoten is voor het nummer Goodnight, Travel Well van het album Day & Age van The Killers, zal op maandag 13 juli wereldwijd in première gaan op alle MTV portals on-air en on-line. Deze videoclip is de tweede in een serie van muziekvideo collaboraties die ons attenderen op de gevaren van mensenhandel en de impact die het heeft. Het initiatief werd vorig jaar afgetrapt met een award-winning film die geproduceerd werd door 'MTV Exit' voor de Radiohead single All I Need.

The Killers zeggen hierover, 'We zijn diep geschokt en ontstelt dat vrouwen en kinderen gedwongen in situaties komen waarin ze uitgebuit worden. We hopen dan ook dat door de inzet van MTV en deze krachtige video miljoenen mensen over de hele wereld meer te weten komen over deze tragische vorm van hedendaagse slavernij'.

De clip laat op een vernieuwende en creatieve manier zien hoe muzikale content kan samensmelten met MTV's sociaal maatschappelijke boodschap. De Goodnight, Travel Well video zal in meer dan 168 landen worden gelanceerd op alle MTV platformen en bereikt daarmee meer dan 500 miljoen huishoudens wereldwijd.

'Mensenhandel is een misdaad die de basis rechten van alle mensen schendt: het recht op vrijheid, gelijkheid en waardigheid. Door 'MTV Exit' en het wereldwijde netwerk van MTV waarmee meer dan twee biljoen mensen in 168 landen kunnen worden bereikt, zijn wij in een unieke positie om voor deze rechten op te komen en ze te steunen. Wij zijn vastberaden om bewustwording te bewerkstelligen bij ons publiek, waarvan vele zelf groot risico lopen om slachtoffer te worden van mensenhandel,' zegt Bill Roedy, Voorzitter & CEO MTV Networks International.

'Er is bijna geen land ter wereld waar mensenhandel niet in meer of mindere mate plaatsvindt,' zegt Susan Bissell, Unicef's Head of Child Protection. 'De statistieken zijn verbazingwekkend. Meer dan 1.2 miljoen kinderen worden ieder jaar verhandeld en bijna 80% van alle mensenhandel heeft seksuele uitbuiting ten grondslag.  We zien deze video als een krachtig middel om jonge mensen te bereiken en om bewustwording te creëren, over grenzen en taalbarrières heen.'

'The Killers brengen 'MTV Exit' naar nieuwe hoogten en brengen de serieuze boodschap van mensenhandel naar een wereldwijd publiek', zegt Olivier Carduner, USAID's Regionale Missie Directeur voor Azië. 'Door verschillende media te gebruiken – muziek video's, animatie, film en online content – en door middel van live concerten bereiken we een grote groep jonge mensen, die het meeste kans lopen slachtoffer te worden van mensenhandel,' aldus Carduner. 'Deze campagne gebruikt de samenwerking met The Killers, andere bands, filmsterren en natuurlijk de kracht van het merk MTV om het beeld bij te stellen van mensenhandel en een platform te bieden aan NGO's, overheden en de rechterlijke macht om de mensenhandel te voorkomen en slachtoffers te helpen.'

De Goodnight, Travel Well video is geregisseerd door David Slade (30 Days of Night, Hard Candy) vanuit het befaamde productie bureau Anonymous Content. Net als bij de videoclip van Radio Head in 2008, is het creatieve concept ontwikkeld door het Australische reclamebureau Colman Rasic Carrasco, met de hulp van de Britse muziek consultancy Huge Music. Het geeft een realistisch beeld van mensenhandel en in het bijzonder van de handel in jonge volwassenen en kinderen die gedwongen in de prostitutie terecht komen. Ook wordt er een verwijzing gegeven naar meer informatie over hoe je kunt helpen een einde te maken aan uitbuiting en mensenhandel.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo FOX logo

Atwaters werelden komen samen wanneer er een kind omkomt in zijn gebouw in Burnside. Atwater en zijn vader Lew moeten tegen wil en dank samenwerken aan deze gruwelijke zaak.

'Chicago P.D., om 21.00 uur op FOX.'

Dossiers