NCRV introduceert 'SpangaS de Game'

zondag 4 maart 2012

De NCRV-jeugdserie 'SpangaS' introduceert op maandag 5 maart 'SpangaS de Game'. In deze online game komen kinderen in de klas bij hun favoriete 'SpangaS' op het Spangalis College. Spelers van de game kunnen voor het eerst zelf rondlopen door de school en op plekken komen waar ze nooit eerder konden komen, zoals de kantine, het crea-lokaal en het fietsenhok.

Ook kunnen de spelers van de game al hun helden in de school ontmoeten en ze helpen met het oplossen van problemen. De thema’s, tevens levels, die aan bod komen in de game zijn liefde, pesten, milieu, uiterlijk en feest en sluiten hiermee aan op de thema's in de televisieserie.
 
Wilko van Iperen, eindredacteur NCRV Interactief: 'We hebben de ambitie om de kijkerservaring zo persoonlijk mogelijk te maken. Met 'SpangaS de Game' breiden we het crossmediale concept 'SpangaS' uit en spelen we in op de trend dat kijkers actief aan de slag willen met wat ze op tv zien. Met de online game betrekken we kinderen op een vernieuwende manier bij diverse maatschappelijke onderwerpen die ook in de serie op TV worden uitgediept. Daarnaast kunnen kinderen nu zelf beleven hoe het er aan toe gaat op de leukste school van Nederland.'


'SpangaS de Game' bestaat uit vijf levels waarin de speler samen met de 'SpangaS'-personages een probleem oplost en verschillende opdrachten uitvoert. Door het uitvoeren van deze opdrachten, sparen de spelers punten waarmee ze kans maken op prijzen. Daarnaast zitten in elk level minigames die onbeperkt kunnen worden gespeeld na afronding van het betreffende level. Ook zijn er in de game én in de minigames verschillende medailles te behalen.

'SpangaS de Game' is vanaf 5 maart te vinden op http://spangas.nl en vanaf dan worden er ook in SpangaS op televisie en via de 'SpangaS' nieuwsbrief geheime codes weg waarmee spelers extra’s voor in de game kunnen verdienen.

'SpangaS de Game' is mogelijk gemaakt door het Mediafonds en uitgevoerd door de NCRV in samenwerking met Elastique en ShopAround.

SpangaS

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers