Nicolette van Dam en Niels Destadsbader presenteren samen 'Dance as One'

dinsdag 4 september 2018

Vanaf 27 oktober zorgt SBS6 voor een zaterdagavond vol entertainment. De avond opent met de spectaculaire danswedstrijd 'Dance as One'. In coproductie met VTM gaat SBS6 op zoek naar de allerbeste dansgroep van Nederland en BelgiŽ, in een van de moeilijkste disciplines die er is, maar een van de leukste om naar te kijken: synchroon dansen.

Dansexpert Jan Kooijman verbindt zich als een van de drie juryleden aan het programma. Hij neemt plaats in de jury naast Timor Steffens en de Vlaamse Laurien Decibel.


In 'Dance as One' strijden in totaal twintig dance crews van het hoogste niveau uit Nederland en België tegen elkaar. De dansers zijn afkomstig uit alle disciplines van de dans: van hiphop tot klassiek en van modern tot latin.

Het doel bij elk optreden is altijd hetzelfde: zo synchroon mogelijk dansen. Elke fout is voor iedereen direct zichtbaar en doet af aan het effect. Er is zelfs een super slowmotion camera die de jury kan raadplegen en die elke oneffenheid in het synchroon dansen genadeloos aan het licht brengt… maar ook alle bewegingen die wél perfect synchroon zijn!

Alles draait om perfect teamwork en perfecte timing - en om trainen, trainen en nog eens trainen. Want alleen dan is het effect van exact gelijk dansen optimaal. Een loodzware opgave dus. Hoe snel krijgen de crews de act synchroon?

Welke dansgroep is in staat om gedurende het hele seizoen perfect synchroon te dansen, en gaat er vandoor met de titel – en een grote geldprijs van 50.000 euro?

'Dance as One' wordt geproduceerd door Talpa Producties.

'Dance as One', vanaf 27 oktober wekelijks om 20.00 uur bij SBS6.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers