Nieuw bij de NTR: 'Exitus' urban explorers reizen de wereld rond

woensdag 10 augustus 2016

In 'Exitus' reizen twee filmmakers, de Nederlander Bob Thissen en de Vlaming Jeroen Swyngedouw, de wereld rond, op zoek naar verlaten gebouwen. Dat is wat urban explorers volgens de definitie doen: het vaak illegaal bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties.

Ze klimmen over hekken, wurmen zich door kleine raampjes tot ze een ingang in het gebouw hebben gevonden.  Maar vanuit hun passie voor animatiefilm gaan Bob en Jeroen verder dan de doorsnee urban explorer. Met stopmotion-animatie brengen ze de bijzondere plekken na jaren van verwaarlozing weer tot leven.

Bob en Jeroen tonen ons een mysterieuze wereld waar we anders nooit iets over geweten zouden hebben. Verlaten kastelen, oorlogsschepen, theaters, fabrieken, gevangenissen, kloosters en zelfs geheel verlaten dorpen in Abchazië worden opnieuw tot leven gewekt in deze 8-delige serie.

Deze serie is een productie van Submarine, Off World en Slammer! in coproductie met NTR en VRT-Canvas, tot stand gekomen met steun van het VAF Mediafonds, CoBO en de tax shelter van de Belgische Federale Overheid.


'Exitus', vanaf donderdag 1 september bij de NTR op NPO3.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier
NTR

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers