Nieuw RTL 5-programma 'In Overtreding' over politie, dierenbescherming en handhavers

maandag 7 januari 2019

In de nieuwe realityserie 'In Overtreding' worden vanaf maandag 7 januari om 21.30 uur de (dieren)politie, dierenbescherming en handhavers op straat gevolgd in hun dagelijkse werkzaamheden.

Een pony in de achtertuin van een rijtjeshuis, tien zieke katten in een onhygiënische portiekflat, treitertaxi’s op Schiphol of afval dat gedumpt wordt op de openbare weg; geen dag is hetzelfde.


Elke aflevering nemen deze hoeders van de wet de kijker mee in hun schokkende, emotionele en opmerkelijke werkzaamheden. Waar handhavers zich vooral bezighouden met de veiligheid en leefbaarheid op straat, gaan de (dieren)politie en de dierenbescherming vaak letterlijk een stapje verder. Achter de voordeur verschuilt zich meer dan eens ernstig dierenleed, en juist daar treden zij keihard tegen op. Met hart en ziel zetten zij zich in voor het dierenwelzijn in Nederland.

In de eerste aflevering gaat Hans van de dierenpolitie langs bij een huis vol verwaarloosde katten, waarvan een aantal ernstig ziek zijn. Samen met hulpverlener Loes gaat hij verhaal halen bij de eigenaresse van de katten. Verder treden handhavers Jeroen en Pascal treden tegen treitertaxi’s op Schiphol. De taxi’s proberen de handhavers uit te lokken, door na een waarschuwing en een boete expres langzaam rondjes te rijden op een plek waar het niet toegestaan is om stil te staan. Doordat ze niet daadwerkelijk stilstaan, kunnen de Jeroen en Pascal de taxi’s niet staande houden. En Jan van de dierenbescherming gaat langs bij een overbevolkt dierenhuishouden. Voor zowel het dierenwelzijn als het welzijn van het de eigenaresse, is het noodzakelijk om orde op zaken te stellen.

'In Overtreding' wordt geproduceerd door RTL Productions.

'In Overtreding', vanaf 7 januari iedere maandag om 21.30 uur bij RTL 5.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers