Nieuw seizoen van 'Beste Zangers' op NPO 1

vrijdag 23 augustus 2019
Foto: © AVROTROS 2019

Emma Heesters, Henk Poort, Samantha Steenwijk, Floor Jansen, Rolf Sanchez, Ruben Annink en Tim Akkerman zingen de sterren van de hemel in alweer het 12e seizoen van 'Beste Zangers'.

Onder leiding van gastheer Jan Smit gaan zij de uitdaging aan om elkaars nummer te coveren. Op het zonnige eiland Ibiza leren de zangers elkaar op een andere manier kennen en verdiepen ze zich in elkaars repertoire. Artiesten die elkaar nauwelijks of nog niet kennen en op het Spaanse eiland een unieke vriendschapsband opbouwen; dat is de magie van 'Beste Zangers'.


Het belooft weer een bijzondere reeks te worden met een unieke samenstelling van artiesten uit zeer uiteenlopende genres. Elke week staat één van de zeven artiesten centraal, de andere zingen hem of haar toe. In de eerste aflevering van 'Beste Zangers' staat niemand minder dan Henk Poort centraal. Deze goedlachse Amsterdamse opera- en musicalzanger wordt verrast door zijn collega’s met erg mooie nummers. Iedereen heeft speciaal voor Henk een nummer uitgekozen dat voor hem een speciale betekenis heeft en dat hij ooit zelf opgenomen heeft. Zo weet voormalig voorman van Di-rect Tim Akkerman Henk diep te roeren met zijn versie van ‘Breng hem thuis’ uit de musical Les Misérables. Floor Jansen van de Finse metalband Nightwish maakt een geheel eigen versie van het ‘Vilja-Lied’. Klassiek en metal gaan deze aflevering hand in hand.

'Beste Zangers', vanaf zaterdag 24 augustus om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers