Nieuw: 'Van Vader naar Moeder' met Tatum Dagelet

vrijdag 11 januari 2019

Hoe voelt het als je moeder en je vader niet meer samen zijn? Je steeds weer je koffer in moet pakken en je heen en weer moet reizen tussen 2 huizen?

In het nieuwe NTR-kinderprogramma 'Van Vader naar Moeder' gaat Tatum Dagelet op pad met kinderen van gescheiden ouders. Elke aflevering rijdt ze een kind van de ene ouder naar de andere, en praat met ze over hoe het is als je ouders gescheiden zijn.


'Dit programma was mijn eigen idee', geeft Tatum aan. 'Ik ben zelf kind van gescheiden ouders, én ook een gescheiden ouder, dus ik weet wat een enorme impact het kan zijn als je ouders gescheiden zijn. Het veilige, vertrouwde leventje wordt ineens heel anders. Dit onderwerp wilde ik graag meer bespreekbaar maken door de kinderen zelf aan het woord te laten.'

In het programma zie je hoe Tatum op de 'grote wisseldag' (van vader naar moeder, of omgekeerd) samen met het kind zijn/haar koffertje inpakt en gedag zegt tegen de ene ouder en gezinsleden in het huis. Dan stappen ze in de auto, waar Tatum het kind de kans geeft vrijuit te praten over zijn/haar leven. Onderweg stoppen ze om iets leuks te doen. Eenmaal aangekomen bij het huis van de andere ouder, brengt Tatum het kind tot aan de deur en nemen ze afscheid.

Tatum: 'De 'grote wisseldag’ is meestal een lastige dag voor het kind: tas pakken, afscheid nemen van de ene ouder, weer wennen bij de andere ouder, etc. Gedoe dus. Ik probeer ervoor te zorgen dat deze, meestal lastige, dag een keer een luchtige, leuke dag wordt. In de auto praten we erover hoe het is als je ouders gescheiden zijn. Heel herkenbaar voor andere kinderen van gescheiden ouders. Maar ook voor kinderen waarvan de ouders nog bij elkaar zijn, is het mooi om te zien en horen hoe elk kind omgaat met verdriet, verlies en verwerken. De kinderen geven ook tips mee aan andere kinderen van gescheiden ouders, én aan de ouders. Dus ook volwassenen kunnen hier zeker iets van opsteken!.'

Producent: Skyhigh TV

'Van Vader naar Moeder', vanaf 12 januari elke zaterdag rond 10.05 uur en elke maandag rond 17.40 uur op NPO Zapp.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers