Nieuwe animatieserie 'Rintje' gebaseerd op populair kinderboek

dinsdag 23 augustus 2016

Het stoere, lieve en ondernemende hondje Rintje, uit de populaire kinderboeken van Sieb Posthuma, komt tot leven in een nieuwe 26-delige animatieserie bij AVROTROS.

Met een oor in de lucht en zijn neus omhoog ontdekt deze foxterriër de wereld. Voor het eerst naar school, jarig zijn, bij oma slapen, naar de dokter gaan. Juist die voor kinderen, van 3 tot 6 jaar, herkenbare situaties maken deze serie toegankelijk, grappig en soms ook aandoenlijk. De stemmen van Rintje en zijn vrienden zijn ingesproken door Guy Clemens, Georgina Verbaan en Nasrdin Dchar.


Rintje houdt ervan om grappen uit te halen met zijn moeder en vrienden. Soms loopt dit iets uit de hand. Hij is er altijd voor in om iets nieuws te ontdekken. Op zijn eigen, ietwat naïeve manier komt hij vaak in onhandige situaties terecht. Gelukkig heeft hij zijn moeder, oma en vrienden die ervoor zorgen dat hij altijd weer veilig op zijn vier poten terechtkomt.

De verhalen over Rintje, geschreven en geïllustreerd door Sieb Posthuma, verschenen tien jaar lang wekelijks in NRC Handelsblad (van 2001 tot 2012). De animatieserie – gebaseerd op deze verhalen - is geschreven door Mieke de Jong en geregisseerd door Steven de Beul en Ben Tesseur. De serie is een coproductie tussen Lemming Film en de Belgische producent A Private View.

'Rintje', vanaf maandag 5 september om 7.25 en 7.30 uur bij AVROTROS op NPO Zapp.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers