Nieuwe avonturen van 'Poesjes' op NPO 3

vrijdag 23 november 2018

Op zaterdag 24 november gaat de nieuwe reeks van 'Poesjes' van start. De VPRO zendt de dertien afleveringen dagelijks om 17.45 uur uit op NPO 3.

In de populaire serie van regisseur Nova van Dijk en producent Machteld van Gelder lenen oa Bill van Dijk, Hans Teeuwen, Remko Vrijdag, Loes Luca, Tosca Niterink, Tygo Gernandt, Paul Groot, Paul Haenen en Marc-Marie Huijbrechts hun stemmen aan de hoofdrolspelers.


Op Kattenlaan 9 woont de decadente kater Boudewijn met zijn trouwe butler, de schildpad Ed. Boudewijn is dol op champagne en kaviaar, maar heeft een hekel aan werken. Om zijn luxeleventje te bekostigen, gaat hij op zoek naar een huurder voor de zolderverdieping. Daarvoor meldt zich een prachtige, ogenschijnlijk fatsoenlijke en kinderloze huurder, de poes Cathelijne. Boudewijn is diep onder de indruk en neemt haar meteen in huis. Maar al gauw blijkt dat zij in haar grote koffer drie kittens heeft verstopt. En zo dartelen Luna, Hugo en Guy ongevraagd Boudewijns leven in. Luna heeft een enorme fantasie, Guy is bang voor zo ongeveer alles en Hugo is, tja, eigenlijk een Boudewijn in pocketformaat: elitair, chronisch ontevreden en, volgens hemzelf, ongelofelijk intelligent.

Omdat Cathelijne de huur almaar niet betaalt, begint Boudewijn op de eerste etage een B&B. Die trekt nogal eigenaardige gasten aan. Bijvoorbeeld 'slakunstenares' Isabelle. En Maurice, een konijn dat op huwelijksreis is met zichzelf om over zijn asielverleden heen te komen. Terwijl Ed zijn best doet om zowel Boudewijn als de B&B-gasten met hun vreemde verzoeken tevreden te houden, gaat Boudewijn zwaar gebukt onder alle herrie in huis. Gelukkig heeft hij Ada, de paranormaal begaafde mossel die op televisie goedbedoelde adviezen geeft. En hij heeft Annie, de barvis van Café De Kom, die hem op de juiste momenten een borrel inschenkt.

De kittens beleven ondertussen allerlei avonturen en kijken elke middag naar hun favoriete tv-programma, 'Kamikaze Kitty', waarin eendjes van een glijbaan het water inglijden en een komisch slakkenduo mopjes vertelt. Als Cathelijne thuiskomt van haar werk treft ze haar kittens meestal al braaf in bed, moe van een spannende dag, dromend van morgen. En overmorgen.

'Briljant. Voor volwassenen zo mogelijk nog leuker dan voor kinderen', aldus Claudia de Breij in de VARA Gids over het eerste seizoen van 'Poesjes'.

Aflevering 1: Buurvrouw
Om zijn luxe levensstijl vol te kunnen blijven houden ziet oom Boudewijn zich genoodzaakt om de bovenverdieping te verhuren aan de prachtige, alleenstaande Cathelijne. Maar is Cathelijne wel zo eerlijk als ze er uitziet? En wat draagt ze mee in haar grote, zware koffer?

Regie: Nova van Dijk, Scenario: Laura van Dijk & Floor van Lissa, Camera: Stephan Polman, Production design: Barbara Westra, Sound design: Peter Flamman, Montage: Marcel Vendrig, Producent: Machteld van Gelder, Kleine Storm.

'Poesjes', vanaf zaterdag 24 november om 17.45 ur bij de VPRO op NPO 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers