Nieuwe EO-serie beleeft het ziekenhuis door kinderogen

donderdag 28 mei 2015

Vanaf oktober komt de EO met de serie 'Kids met camera's, het ziekenhuis door kinderogen'. De serie is gebaseerd op de Britse versie die door ITV is uitgezonden en wordt geprezen om de bijzondere manier waarop het ziekenhuisverblijf door kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar in beeld wordt gebracht.

In zes afleveringen leeft de kijker op een unieke wijze mee met kinderen die in het ziekenhuis verblijven. Uniek, omdat de kinderen een eigen camera krijgen waarmee ze zelf filmen. Voor het eerst ziet de kijker hoe kinderen, vanuit hun eigen perspectief, hun ziekte, hun leven thuis en in het ziekenhuis ervaren.


Beleving
Hoe ervaren de kinderen het onderzoek of de operatie die ze moeten ondergaan, wie is hun favoriete verpleegkundige, wat begrijpen ze van de uitleg van de arts en hoe leggen ze zelf uit wat hen mankeert? Wat vinden ze van het ziekenhuiseten en welke medicijnen moeten ze slikken? Welke indruk maakt dit allemaal op hen? Zijn ze bang, hebben ze heimwee of vinden ze het juist wel gezellig in het ziekenhuis? Dit alles leggen ze vast met hun eigen dagboekcamera. Naast dat de kinderen zelf filmen, worden ze op belangrijke momenten ook gevolgd door een professionele cameraploeg.

Veerkrachtig
De serie laat zien hoe veerkrachtig kinderen zijn. Ondanks dat ziek zijn heel zwaar kan zijn, blijven kinderen opvallend vaak optimistisch en sterk. Of de kinderen in het ziekenhuis zijn voor een kleine ingreep, een grote operatie of een zoveelste behandeling, de zelfgemaakte video's zijn opvallend vaak grappig, maar ook heel eerlijk en ontroerend.

Peter Beker, manager TV bij de EO: 'De opnames gebeuren in nauwe samenwerking met de ziekenhuizen en de behandelend artsen. Er worden geen operaties gefilmd en ook de mensen die zichtbaar in beeld zijn, wordt om toestemming gevraagd.'

'Kids met camera's, het ziekenhuis door kinderogen' is geproduceerd door SNP Media en wordt vanaf oktober uitgezonden om 21.20 uur op NPO 1.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers