Nieuwe gezichten bij RTL Telekids

vrijdag 6 januari 2017

Het kinderplatform RTL Telekids wordt versterkt door Raak!. Daan, Roos en Sharon zullen vanaf voorjaar 2017 te zien en horen zijn bij Telekids Mini's, het blok met programma's voor de jongste kijkers bij RTL Telekids.

De drie meiden van Raak! hebben twee gezamenlijke grote liefdes: zingen en dansen. Met hun vrolijke liedjes weten ze overal en altijd jonge kinderen aan het bewegen te krijgen. Samen presenteerden ze al eerder bij RTL Telekids de kerstserie 'Deze Kerst is het Raak!'. Hun eerste presentatie in 2017 is die bij de ludieke 'Nieuwjaarsplons', die op 7 januari rond 10.00 uur wordt uitgezonden bij RTL Telekids op het kanaal van RTL 8.


Janouk Kelderman, die sinds drie jaar de rol van Keet! vertolkt, neemt afscheid van RTL Telekids om een volgende stap in haar carrière te nemen. Voor de 25-jarige Janouk is het tijd om haar vleugels uit te slaan. Na haar studie Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg presenteerde ze als Keet! onder andere de Telekids-programma's 'Theaterkids', 'Keets Vlog', 'HiHa Holland' en 'De Nationale Opblijfavond'. Ook nam ze diverse singles op. Naast Patrick Martens vertolkte ze in 2015 een hoofdrol in de familiefilm 'Keet & Koen: de Speurtocht naar Bassie & Adriaan'. Onlangs presenteerde Janouk samen met Soy Kroon het 'Studio 100 Winterfestival' in de Ziggo Dome. Vanaf het theaterseizoen 2017 - 2018 speelt ze de rol van Grietje in de nieuwe sprookjesmusical 'Hans & Grietje' van Van Hoorne Entertainment.

Janouk licht haar vertrek toe: 'Als 22-jarige startte ik letterlijk rechtstreeks uit de schoolbanken bij Telekids. Ik heb daar in mijn rol als Keet! de leukste programma's gepresenteerd en vele optredens door het land gehad. Ik heb er veel geleerd en daar ben ik RTL Telekids heel dankbaar voor. Voor mij is de tijd nu rijp om te ontdekken wat er nog meer is binnen de entertainment wereld en daar heb ik zin in. Nieuwe uitdagingen, maar ik zal mijn tijd bij Telekids altijd koesteren.'

Olaf Swinarski, manager van RTL Telekids wenst haar een mooie toekomst: 'Door het talent van Janouk op het vlak van presentatie, acteren, zang én dans hebben we er alle vertrouwen in dat ze een succesvolle carrière tegemoet zal gaan. Met de aanvulling van Raak! bij Telekids zijn we heel blij. Sharon, Daan en Roos zijn een aanwinst voor Telekids Mini's: het zijn drie super performers op het gebied van kinderentertainment. Ze weten op aansprekende manier de jongste kinderen te boeien en bewegen.'

'Nieuwjaarsplons met Raak!', zaterdag 7 januari 2017 om 10.00 uur bij RTL Telekids.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers