Nieuwe, komische dramaserie 'Koppensnellers' op NPO 3

zaterdag 14 maart 2020

De meedogenloze zakenvrouw Dana Woerdenbagh keert na jaren terug naar Nederland om zich te verzoenen met haar rancuneuze zoon Lucas en probeert ondertussen op gehaaide wijze de leiding te krijgen over een ingedutte kwaliteitskrant.

Ze gaat tekeer als een olifant in een porseleinkast om de winstcijfers op te krikken en als daar wat journalistieke waardes bij sneuvelen, dan is dan maar zo. Terwijl de hele redactie zich tegen Dana keert, blijkt ook zoon Lucas niets van haar te willen weten.


De nieuwe, komische dramaserie 'Koppensnellers', met onder anderen Lineke Rijxman, Jack Wouterse, Tim Linde, Rosa van Leeuwen en Nazmiye Oral, is vanaf vrijdag 3 april 8 weken lang te zien bij AVROTROS op NPO 3. De serie is een samenwerking met theatergezelschap Mugmetdegoudentand.

Lucas leidt een rustig bestaan met zijn vrouw en dochtertje en werkt als persvoorlichter van zijn oom Fons, burgemeester van de gemeente Regtvoorde. Samen maken zij zich hard voor de bouw van een nieuwe moskee; een jarenlange wens van de islamitische gemeenschap in het dorp. Het laatste waar Lucas op zit te wachten is zijn bemoeizuchtige moeder, maar door haar manipulaties wordt zijn leven zo ontspoord dat het eindigt in rellen, terreur en zelfs moord. En terwijl Dana liegt en bedriegt om de wereld naar haar hand te zetten, wordt ze onverwacht geconfronteerd met haar meest geduchte tegenstander: haar geweten.

'Koppensnellers' is een eigenzinnige serie waarin gebeurtenissen en personages net iets larger-than-life zijn en die gaat over actuele maatschappelijke thema’s als het islamdebat, digitalisering en de manier waarop media daarover berichten.

Rolverdeling
Dana - Lineke Rijxman
Lucas - Tim Linde
Fons - Jack Wouterse
Emmeke - Rosa van Leeuwen
Nilgün - Nastaran Razawi Khorasani
Bob - Michiel Nooter
Pierre - Sieger Sloot
Fleur - Markoesa Hamer
Zeynep - Nazmiye Oral
Leyla - Jouman Fattal

Scenario: Joan Nederlof i.s.m Peer Wittenbols en Jacqueline Epskamp
Regie: Michiel Jaarsveld & Margien Rogaar

'Koppensnellers' is een productie van NL Film in samenwerking met theatergezelschap mugmetdegoudentand.

'Koppensnellers', vanaf vrijdag 3 april om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers