Nieuwe lichting BNN-VARA Academy bestormt Mediapark

vrijdag 14 juli 2017

De nieuwe lichting van de BNN-VARA Academy staat in de startblokken om het Mediapark te bestormen. In het leer-werktraject van een half jaar worden ze binnen de omroep klaargestoomd tot mediaprofessionals.

De BNN-VARA Talentday, de selectiedag voor de BNN-VARA Academy, ging dit jaar van start met 5500 aanmeldingen. Daarvan staken 24 presentatoren, redacteuren, journalisten, designers, vloggers en regisseurs in spé er met kop en schouders bovenuit. De talenten gaan de komende periode aan de slag op de redacties van 'DWDD', 'Kassa' en 'Spuiten en Slikken', maar ook als presentator of regisseur bij Academy TV of op de online kanalen van BNN en de VARA. Daarnaast draait een deel mee als redacteur/producer bij de verschillende radioprogramma’s van BNN en de VARA op NPO Radio 1, 2 en 3FM.


Algemeen directeur Gerard Timmer is blij met de nieuwe talenten: 'Als progressieve omroep móeten we onszelf blijven voeden met de nieuwste innovaties, de mogelijke toepassingen daarvan en het vinden van de juiste talenten. Wij kunnen hen dé omgeving bieden om hun talenten te ontwikkelen. En wij leren weer hoe zij media maken en willen gebruiken. Talenten zoals Tim Hofman, Emma Wortelboer, Sahil Amar Aïssa en programma’s als #BOOS en Drugslab zijn nog maar een kleine greep uit wat dat ons allemaal al heeft gebracht. Het stelt ons in staat die voortrekkersrol in het vinden van nieuwe makers en geloofwaardige nieuwe vertelvormen te blijven vervullen. De BNN-VARA Academy is daarvoor noodzakelijk en onontbeerlijk. Ik ben ontzettend blij dat vandaag 'the class of 2017/2018' gaat beginnen.'

BNN-VARA heeft een lange traditie als het gaat om talentontwikkeling. Onder anderen Filemon Wesselink, Frank van der Lende, Nesim el Ahmadi, Angelique Houtveen, Jurre Geluk en Geraldine Kemper gingen onze nieuwe talenten voor. Achter de schermen van BNN-VARA en ver daarbuiten hebben tientallen makers hun roots liggen bij dit interne opleidingstraject. Met de Academy wil BNN-VARA talent de kans geven om zich te ontwikkelen tot volwaardig mediamaker, waarbij praktijkervaring en workshops hand in hand gaan. Daarbij worden ze begeleid door ervaren professionals uit de eigen organisatie.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers