Nieuwe liefdevolle dramaserie 'Dit Zijn Wij' bij KRO-NCRV

woensdag 13 november 2019

Op donderdag 14 november start bij KRO-NCRV om 20.35 uur op NPO 1 de zestiendelige dramaserie 'Dit Zijn Wij'. De serie volgt verschillende unieke karakters die worstelen met hun persoonlijke uitdagingen, maar die naast hun verjaardag op dezelfde dag nog één ding gemeen hebben: ze zijn allemaal op zoek naar liefde, waardering en voldoening in hun leven.

In deze liefdevolle dramaserie zijn de hoofdrollen weggelegd voor Fockeline Ouwerkerk, Vincent van der Valk, Esmée van Kampen, Kay Greidanus en Romano Haynes.


Aflevering 1
Het is een speciale dag. Johan, Katja, Kasper en Edgar worden 35 jaar oud vandaag. Ze bevinden zich allemaal in een totaal andere fase van het leven. Johan verwacht samen met zijn grote liefde Anna, die op het punt staat te bevallen, een drieling. Voor Kasper betekent zijn 35ste verjaardag een wake-up call. Hij is klaar met zijn rol in een soapserie en wil nu eindelijk een gerespecteerd acteur worden. Katja worstelt al haar hele leven met haar gewicht. Bij een obesitaskliniek ontmoet ze Jacob, die haar helemaal van haar stuk brengt. Tot slot vindt de geadopteerde Edgar, na een flinke zoektocht eindelijk zijn biologische vader. Wat heeft het leven voor deze 35-jarigen in petto? Door een verrassende wending zien we hoe het lot al deze mensen met elkaar verbindt.

Deze liefdevolle serie onthult hoe de kleinste gebeurtenissen in ons leven impact hebben op wie we worden en hoe de connecties die we met elkaar delen tijd, afstand en zelfs de dood kan overtreffen. De serie richt zich op universele thema’s zoals liefde, dood, trauma en diversiteit, waarbij emoties niet geschuwd worden.

In 'Dit Zijn Wij' spelen Fockeline Ouwerkerk (Anna), Vincent van der Valk (Johan), Esmée van Kampen (Katja), Kay Greidanus (Kasper), Romano Haynes (Edgar), Jasmine Sendar (Denise), Dennis Willekens (Jacob) en Felix Burleson (Frank). De regie is in handen van Mark de Cloe, Simone van Dusseldorp en André van Duren. De bewerking van het scenario is geschreven door Inge Nirvana, tevens eindredactie. 'Dit Zijn Wij' wordt geproduceerd door NL Film in samenwerking met KRO-NCRV. De serie is gebaseerd op het format van de Amerikaanse serie 'This is US' gemaakt door Dan Fogelman van Twentieth Century Fox Television.

'Dit Zijn Wij', vanaf donderdag 14 november om 20.35 uur op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers