Nieuwe onthullende documentaire Joran van der Sloot bij SBS 6

maandag 14 juni 2010

Aankomende woensdag komt SBS 6 opnieuw met een documentaire over Joran van der Sloot, met vanzelfsprekend het laatste nieuws rechtstreeks uit Peru. Daarnaast bevat de uitzending een reconstructie van de moord op Stephany Flores, gemaakt op basis van de vrijgekomen bekentenis van Joran. Joran van der Sloot: het exclusieve verslag vanuit Peru is woensdag 16 juni om 20.30 uur te zien bij SBS 6.

De nieuwe documentaire bevat onder andere een uitgebreide reconstructie van de moord op Stephany Flores. Deze is gemaakt aan de hand van de bekentenis van Joran van der Sloot, die van minuut tot minuut aantoont wat er op de avond van de moord gebeurd is en wat Joran uitspookte in de dagen tot zijn arrestatie. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries deelt zijn mening over Jorans bekentenis en over zijn wens om overgeplaatst te worden naar een andere gevangenis in ruil voor informatie over de vindplaats van Natalee Holloway.


Natuurlijk wordt ook het laatste nieuws uit Peru meegenomen. Verslaggevers van SBS 6 volgen de ontwikkelingen op de voet en bespreken het nieuws onder andere met Nederlanders die in Peru wonen en de gevolgen van hun gehate landgenoot ondervinden. Ook wordt de zwaar bewaakte Castro Castro-gevangenis bezocht, waar Joran inmiddels in voorarrest zit. Een interview met een Nederlandse journalist, die een week lang undercover is geweest binnen de muren van de gevangenis, verklaart waarom Castro Castro ook wel de hel op aarde wordt genoemd.

Gevangen in Peru
Aansluitend op de documentaire over Joran van der Sloot, zendt SBS 6 Gevangen in Peru uit. De reportage vertelt het verhaal van Rhonda Gordijn, die in 2007 aangehouden werd op het vliegveld van Lima in Peru omdat er drugs in haar koffer gevonden waren. Als haar zus Samantha het slechte nieuws te horen krijgt, reist ze af naar Peru om haar bij te staan, want een gevangenisstraf in Peru is een ware nachtmerrie. Eind 2009 krijgt Rhonda strafvermindering en wordt ze vrijgelaten. De Peruaanse autoriteiten zijn echter al maanden bezig met haar persoonlijke papieren en tot op de dag van vandaag vecht Rhona nog altijd in Peru om te overleven. In een openhartig interview vertelt ze haar tragische verhaal.

'Joran van der Sloot: het exclusieve verslag vanuit Peru', woensdag 16 juni om 20.30 uur bij SBS 6.

'Gevangen in het Peru', woensdag 16 juni om 21.50 uur bij SBS 6.

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


Lees ook:
Schrijf je NU in voor onze gratis nieuwsbrief: TV-Visie Extra

DOSSIER: Peter R. de Vries - zaak Natalee Holloway

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers