Nieuwe serie 'Barbapapa' exclusief bij Nick Jr.

vrijdag 15 juni 2018

De legendarische animatieserie 'Barbapapa' keert in 2019 terug naar de televisie met een nieuwe 2D-serie exclusief op Viacom-zender Nick Jr. In de jaren '70, '80 en '90 hield de cultserie op de publieke omroep veel ouders en hun kinderen aan de buis gekluisterd, maar nu is de serie terug om een geheel nieuwe generatie te veroveren op Nick Jr.

In de nieuwe serie blijven de kleuren en namen van de Barbapapa’s ongewijzigd, beleven ze nog altijd bijzondere avonturen en kunnen ze zichzelf nog steeds in elke gewenste vorm veranderen. Wel gaan de Barbapapa’s met hun tijd mee. Zo doet in de pilot-aflevering de tablet zijn intrede en staat er nog veel meer nieuws te gebeuren. De show zal vanaf vanaf 2019 op Nick Jr. worden uitgezonden en bestaat uit 52 afleveringen van 11 minuten.


Evergreen 'Barbapapa'
De eerste serie van 'Barbapapa' werd in 1970 getekend door het Frans-Amerikaanse echtpaar Anette Tyson en Talus Taylor en vertoond in 40 landen over de hele wereld. Het succes in 1970 werd in 1977 opgevolgd met een nieuwe productie. In 1999 volgde een nieuwe serie door de Japanse producer Kodansha. De nieuwe serie wordt geproduceerd door de Franse producent en distributeur NORMAAL International, in samenwerking met TF1.

De Nederlandse stemmen van de televisieserie in de jaren '70 werden onder meer ingesproken door acteurs Edwin Rutten en Wieteke van Dort. Ook zij zullen allebei weer te horen zijn in de nieuwe serie.

Edwin Rutten: 'Ik verwonder mij over de creativiteit van de serie. Het zijn zulke leuke karakters en elke Barbapapa staat voor iets: natuur, muziek, dieren en nog meer. De Barbapapa's zijn magsich. Ze kunnen veranderen en je bent benieuwd waarin ze gaan veranderen. De blijft altijd een verrassing.'

Wieteke van Dort: 'De kracht van Barbapapa is dat het een tijdloze serie is. De nieuwe beelden zijn fris en het ziet er fantastisch uit. De Barbapapa's gaan met hun tijd mee. Voor kinderen is het een lieve en leuke serie.'

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers