Nieuwe serie 'Eus in Medialand': Niet op de kaart

maandag 11 maart 2019

In het nieuwe televisieprogramma 'Eus in Medialand' verlaat Özcan Akyol de Hilversumse bubbel. In drie afleveringen van 35 minuten onderzoekt Eus waarom zoveel mensen zichzelf nauwelijks terugzien in de mainstream media.

Van YouTube-sterren tot bedenkers van complottheorieën en fake news. Van multiculturele talkshows tot piratenzenders en regionaal chagrijn in de provincies, waar de redacteuren, journalisten en presentatoren amper langs komen.

Özcan Akyol duikt vol overgave in iedere mediakloof en geeft de kijker een fascinerend, verhelderend en caleidoscopisch inkijkje in de bubbels van Nederland anno nu.

Aflevering 1 (dinsdag 12 maart, 21.05 uur, NPO 2): Niet op de kaart
Eus verlaat de Hilversumse bubbel, omdat veel mensen zich niet of nauwelijks vertegenwoordigd voelen door de landelijke media. Eus reist door Nederland en legt de vinger op de zere plek. Hoe kan het dat de Amsterdamse Noord/Zuidlijn keer op keer het 'NOS-Journaal' haalt, terwijl vergelijkbare bouwprojecten in de provincie totaal geen aandacht krijgen? Waarom haalt Hilversum zijn neus op voor Nederlandse volksmuziek? En wat gebeurt er als een Blokkeerfries meedoet aan een typisch Randstedelijk debat over feministische mannen?

'Eus in Medialand', dinsdag 12, 19 en 26 maart om 21.05 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers