Nieuwe serie 'Eus in Medialand': Niet op de kaart

maandag 11 maart 2019

In het nieuwe televisieprogramma 'Eus in Medialand' verlaat Özcan Akyol de Hilversumse bubbel. In drie afleveringen van 35 minuten onderzoekt Eus waarom zoveel mensen zichzelf nauwelijks terugzien in de mainstream media.

Van YouTube-sterren tot bedenkers van complottheorieën en fake news. Van multiculturele talkshows tot piratenzenders en regionaal chagrijn in de provincies, waar de redacteuren, journalisten en presentatoren amper langs komen.


Özcan Akyol duikt vol overgave in iedere mediakloof en geeft de kijker een fascinerend, verhelderend en caleidoscopisch inkijkje in de bubbels van Nederland anno nu.

Aflevering 1 (dinsdag 12 maart, 21.05 uur, NPO 2): Niet op de kaart
Eus verlaat de Hilversumse bubbel, omdat veel mensen zich niet of nauwelijks vertegenwoordigd voelen door de landelijke media. Eus reist door Nederland en legt de vinger op de zere plek. Hoe kan het dat de Amsterdamse Noord/Zuidlijn keer op keer het 'NOS-Journaal' haalt, terwijl vergelijkbare bouwprojecten in de provincie totaal geen aandacht krijgen? Waarom haalt Hilversum zijn neus op voor Nederlandse volksmuziek? En wat gebeurt er als een Blokkeerfries meedoet aan een typisch Randstedelijk debat over feministische mannen?

'Eus in Medialand', dinsdag 12, 19 en 26 maart om 21.05 uur op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers