Nieuwe spelshow 'HiHa Holland' test kinderen op kennis van Nederland

zaterdag 7 mei 2016

'HiHa Holland' is hét spelprogramma voor kids waarin alles draait om Holland… eh.. Nederland. De presentatie is in handen van Telekids-presentatrice Keet!, de locatie is Madurodam.

De spannende en humoristische spelshow is vanaf zondag 8 mei ieder weekend rond 15.50 uur bij RTL Telekids te zien.


Twee teams van elk twee kinderen strijden tegen elkaar en moeten allerlei opdrachten verspreid over Madurodam uitvoeren, maar worden tegelijkertijd gevraagd naar hun kennis over Nederland.

Zo moeten ze typische Hollandse lekkernijen proeven en herkennen. Want welke vis is nou paling, makreel of haring? En welke Hollandse kazen zijn er eigenlijk? Ook worden de kinderen getoetst op ál hun kennis van de Nederlandse cultuur: van Nederlandse DJ’s tot Hollandse Meesters en van historische VOC-specerijen tot de Elfstedentocht. De teams moeten om de opdrachten te voldoen in Madurodam heel Nederland doorkruisen: zo rennen ze van de Oosterscheldekering naar Paleis ’t Loo en van de Dam naar de Rotterdamse havens.

Het team dat tijdens de drie spelonderdelen de meeste punten binnensleept is de trotse winnaar.

'HiHa Holland', elke zondag vanaf 8 mei rond 15.50 uur bij RTL Telekids op het kanaal van RTL 8. Elke daaropvolgende zaterdag rond 15.55 uur de herhaling.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers