Nieuwe zender FOX start op 19 augustus

vrijdag 26 juli 2013

Eredivisie Media & Marketing (EMM) en FOX International Channels maken vandaag bekend dat per 19 augustus een nieuwe tv-zender wordt gelanceerd: FOX. De digitale zender biedt series, films en sportprogramma's.

FOX is straks in ieder geval te zien voor alle digitale tv-abonnees van Ziggo op EPG-positie 11. Met de overige tv-aanbieders is EMM nog in gesprek over de doorgifte.

FOX is een zender met een eigen karakter: kwalitatief en onconventioneel. Het programma-aanbod bestaat uit kwaliteitsprogramma's voor een brede Nederlandse doelgroep van mannen en vrouwen vanaf 12 jaar. Series, films en sport zijn daarbij de drie voornaamste ingrediënten. De volledige programmering wordt in augustus bekend gemaakt.

FOX wordt geëxploiteerd vanuit EMM, het mediabedrijf van FOX International Channels, de 18 Eredivisie Clubs, Endemol en KNVB. Hieronder vallen ook de abonneezenders FOX Sports Eredivisie en FOX Sports International. Het bedrijf wordt geleid door een directieteam bestaande uit Alex Tielbeke, Frank Rutten en Raymond van der Vliet.

Raymond van der Vliet: 'Onze eerste focus is een attractief kanaal op te bouwen dat door de kijkers wordt gewaardeerd. We zijn ambitieus, maar ook realistisch: we kiezen voor continuïteit op de lange termijn. De zender zal de komende jaren stap voor stap worden opgebouwd. Vooral de live programmering zal een belangrijke trekker zijn voor de sport- en voetballiefhebber. Daarnaast hebben we een mooi pakket aan films en series voor een breed publiek, zoals 'The Walking Dead', 'Da Vinci's Demons', 'The Bridge' en 'Ripper Street'. Dat aanbod gaan we stapsgewijs verder uitbreiden.'

FOX SportsFOX Sport
Onlangs maakte EMM al bekend dat abonneezender Eredivisie Live vanaf 1 augustus FOX Sports Eredivisie heet. Tevens wordt per 17 augustus FOX Sports International geïntroduceerd, met exclusief de Barclays Premier League, Serie A, FA Cup, League Cup, Coppa Italia, DFB Pokal en UEFA Europa League (met uitzondering van Nederlandse clubs). Op de nieuwe FOX-zender wordt de relatie met FOX Sports gelegd door middel van live programma's, met daarin veel aandacht voor de live programmering op FOX Sports. Tevens wordt er op FOX een dagelijks nieuwsmagazine geprogrammeerd dat volledig in het teken staat van sport.


DOSSIER: Nieuwe zender FOX

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers