Nieuwsanchor Jan de Hoop test algemene kennis van jong Nederland

dinsdag 29 oktober 2019

Vanaf woensdag 30 oktober onderzoekt Jan de Hoop hoe het is gesteld met de algemene kennis van jongeren in Nederland in 'Jan Houdt Hoop'.

In een tijd waarin nieuws een plek moet verwerven op overvolle timelines, rijst de vraag of echt nieuws nog wel opgepikt wordt. Wie weet van de hoed en de rand en wie blijft genadeloos hangen in de filterbubbel? Om hierachter te komen verlaat Jan voor even zijn desk in de nieuwsstudio en trekt hij het land in om de stand van zaken op straat te onderzoeken. Per aflevering gaan ook drie koppels de confrontatie met elkaar maar vooral ook met zichzelf aan in een kennistest. Elke inzet wordt beloond en de deelnemers hebben altijd prijs, want 'Jan Houdt Hoop'!


De quiz
In acht afleveringen onderwerpen in totaal 24 koppels zich aan vragen in verschillende categorieën, zoals actualiteiten, taal, geschiedenis en aardrijkskunde. Wat is de Brexit nu precies en hoeveel kamerleden telt de Tweede Kamer ook alweer? Ogenschijnlijke inkoppers en listige instinkers wisselen elkaar af en leveren vooral veel bijzondere en hilarische gedachtegangen van de deelnemers op. Want wat voor de één gesneden koek is, blijkt voor de ander een onverteerbare maaltijd. Het goede nieuws is dat iedereen iets mag uitzoeken in de prijzenkamer. Afhankelijk van hun score mogen de deelnemers een prijs kiezen ter waarde van 100, 400 of 1000 euro.

Er mag gelachen worden
Voor Jan de Hoop is dit de eerste keer in 30 jaar RTL dat hij zich buiten zijn vertrouwde studio waagt: ''Jan Houdt Hoop' is voor mij iets 'nieuws naast het Nieuws'. Na 30 jaar zou je mij toch een nieuwsambassadeur kunnen noemen en ik houd jonge mensen graag een spiegel voor, zonder te oordelen. Er mag heus gelachen worden, maar natuurlijk wel altijd met respect voor iedereen. Ook wat dat betreft houd ik te allen tijde hoop.'

'Jan Houdt Hoop' is luchtig, optimistisch en vol humor dankzij de openhartige en goudeerlijke deelnemers. Het programma is geproduceerd door Blue Circle en is vanaf woensdag 30 oktober acht weken lang om 21.30 uur te zien bij RTL 5.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers