Nieuwsshow op zondag moet slecht scorend WNL redden

zaterdag 2 juli 2011

Volgens De Telegraaf gaat de publieke Omroep WNL vanaf september een live nieuwsshow brengen op de zondagochtend. Het moet de omroep, dat een belabberd eerste jaar achter de rug heeft, een nieuwe impuls geven. Met de ochtendshow wil WNL een extra troef in handen hebben om zichzelf te bewijzen binnen het publieke bestel.

Omroep WNL had het in zijn eerste jaar niet makkelijk. Zowel 'Uitgesproken' en 'Ochtendspits' werden al na enkele maanden volledig omgegooid. Beide programma's kregen bakken kritiek over zich heen. Kijkers stoorden zich vooral aan de overvloed aan rechtse geluiden in beide programma's. De kijkcijfers van WNL zijn ondertussen al wat gestegen, maar echt lekker draait het toch nog niet. 'Ochtendspits' is ondertussen al aan de zomervakantie begonnen en 'Uitgesproken' komt in september niet terug.

De ochtendshow op zondag zal volgens De Telegraaf in de lijn liggen van Amerikaanse voorbeelden als 'Meet the Press' en 'Face the Nation'. In Nederland bestaat enkel 'Buitenhof', maar daar wil WNL zich niet aan spiegelen.

Bron: vk.nl - telegraaf.nl


DOSSIER: Najaar 2011: wat krijgt Nederland te zien?

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers