NOS-directeur voorspelt spannende voetbalwinter

zaterdag 30 juni 2007

De NOS reageert voor het eerst op het verkrijgen van de voetbalrechten door RTL na de overname van Tien. Vooral het feit dat de rechten zomaar in de schoot van RTL terechtkwamen zit de publieke nieuwsomroep hoog.

N


OS-mediadirecteur De Jong voorspelt een spannende winter én een hevige kijkcijferstrijd. RTL Nederland zei eerder deze week frontaal de aanval in te willen zetten op marktleider Nederland 1.

De voetbalrechten van de Eredivisie gingen in 2004 van de Publieke Omroep (NPO) naar Talpa. Daar trokken de uitzendingen veel kijkers, maar goed een miljoen minder dan bij de NOS. De Jong voorspelt dat het voetbal weer meer kijkers gaat trekken, temeer omdat de uitzendingen nu verzorgd worden door de grootste commerciële zender van Nederland.

Bron: dvhn.nl

DOSSIER: RTL Nederland neemt Tien over

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Frits, Ad, Henny, Edwin en Estavana zijn in Nepal, waar de groep van de ene verbazing in de ander valt. De reisleidster heeft geregeld dat de mannen gaan 'riksja rijden' door het drukke centrum van Kathmandu. Het verkeer is chaotisch en Frits krijgt een botsing. Tijdens een klankschaalsessie krijgt Estavana de slappe lach en valt Ad in slaap. Samen praten ze over het unieke karakter van Ad en wat hij heeft meegekregen van zijn ouders. Als de groep een openbare lijkverbranding bezoekt, krijgt Estavana het te kwaad.

'Beter Laat Dan Nooit', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers