NOS: 'Met de drie Toppers naar Moskou of niet'

zondag 9 november 2008

'Geen Songfestival, geen reallifesoap en geen concerten meer.' Gerard Joling heeft De Toppers vandaag begraven, ten minste als hij woord houdt. Dat laatste valt nog maar te bezien. Amper enkele uren na zijn uitspraken in de pers draaide Joling al bij: de Toppers-optredens in juni wil hij nog wel afwerken, maar het Songfestival is voor hem 'no pasaran'... voorlopig.

Gerard Joling houdt De Toppers helemaal voor gezien. "Ik doe geen Songfestival, geen reallifesoap én geen concerten meer." Als hij ook inderdaad woord houdt, betekent het ook einde songfestival voor De Toppers, zo liet de NOS weten. "Er is een keuze gemaakt voor dit drietal, niet voor individuele mensen uit de groep. Het is of alle drie of geen van drieën", zo liet NOS-directeur Dielessen weten.

Maar de NOS heeft de hoop nog niet opgegeven en is zich maar al te goed bewust van de reputatie van de relnichten waarmee ze in zee is gegaan. "Maandag is vroeg genoeg om eventuele problemen te bespreken. De heren zijn ook meesters in stampij maken", zo liet Dielessen weten tegenover De Telegraaf. Ook de manager van De Toppers, Benno de Leeuw, wil nog een gesprek aangaan. "Gerard en Gordon hebben al wel vaker iets geroepen. Ik zou heel graag Gerard nog een keertje spreken voordat alle plannen definitief worden afgeblazen. Een gesprek zal op zijn vroegst maandag plaats hebben, want eerst moeten de gemoederen zijn bedaard."

'Geen oplossing? Dan sturen we iemand anders.
Mocht het overleg niets opleveren, dan gaat de NOS op zoek naar een andere kandidaat. "Reglementair is het zo vastgelegd dus we hoeven dit weekeinde nog geen oplossing aan te dragen. We hebben nog even de tijd. En anders sturen we iemand anders", aldus Dielessen

Ook de TROS, dat een soap zou willen uitzenden en op 1 februari het Nationaal Songfestival, heeft er nog vertrouwen in dat het goed gaat komen. "We zitten er nu eenmaal tussen maar vinden het moeilijk om nu al met een concreet antwoord te komen. We vinden wel een oplossing. Laten we maar zeggen: wordt vervolgd."

SBS6 wacht af
De werkgever van Joling, SBS6, wacht de komende tijd ook gewoon af. De zender weigerde mee te werken aan een soap rond de voorbereidingen, waarna de ruzie tussen Gordon en Gerard escaleerde. "Mocht er over een tijdje weer toenadering tussen beiden worden gezocht, dan horen we het wel weer."

Tegenover De Telegraaf verklaart Joling dat hij er nog eens een nachtje over geslapen heeft over zijn besluit te stoppen met De Toppers. Hij wil toch wel de concerten blijven doen. 'Maar het Songfestival blijft voor mij een gesloten boek.' Gerard maakt wel een kanttekening: 'Ik ben het spuugzat dat Gordon me steeds zo afkamt.' Legt uit: 'En daarom moet ik er niet aan denken om met hem naar Moskou te gaan. Maar de Toppers-optredens in juni, vind ik een ander verhaal, omdat we dan niet dagen achtereen op elkaars lip hoeven te zitten.' 

Artikel: Raf Van Bedts - Eurosong.be  

DOSSIER: Toppers: de woelige weg naar het 'Eurovisiesongfestival'

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers