NOS op 3 wint Tegel voor 'Molenbeek'

vrijdag 12 mei 2017

NOS op 3 is bij de jaarlijkse uitreiking van de Tegels in en Haag in de prijzen gevallen. De makers van 'Bij ons in Molenbeek' mochten in de Koninklijke Schouwburg een Tegel in ontvangst nemen in de categorie Nieuwsverslaggeving.

Mustafa Marghadi woonde voor het project een maand in de Brusselse probleemwijk Molenbeek. Hij sprak daar met tientallen bewoners over het negatieve imago van de wijk na de aanslagen in Parijs en Brussel.


'Een bijzondere prijs voor een bijzondere en indrukwekkende journalistieke prestatie', zegt hoofdredacteur Marcel Gelauff. 'Het is een erkenning van vernieuwing, durf en creativiteit. Van de makers natuurlijk, maar ook van iedereen die elke dag weer voor NOS Nieuws aan de slag gaat om het beste bericht, verhaal, onderwerp, verslag, reportage, interview of productie te maken.'

Het cross-mediale nieuwsplatform van de NOS was genomineerd samen met 'Frontlijn Sirte', een serie reportages uit Libië in de Volkskrant, en 'Dossier: faillissement VenD', een serie verhalen in NRC en nrc.next.

De Tegels worden jaarlijks uitgereikt als eerbetoon voor journalisten die een bijdrage hebben geleverd aan de handhaving en verbetering van de kwaliteit van Nederlandstalige journalistieke producties en voor het aanmoedigen van journalistiek talent. Dit jaar waren in alle categorieën zo’n 300 producties ingezonden die kans maakten op een Tegel.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers