NPO: een gezamenlijke naam op radio, televisie en online

dinsdag 19 augustus 2014

Een nieuw televisieseizoen met een nieuwe gezamenlijke naam. Vanaf nu worden alle net- en zendernamen voorafgegaan door NPO: dat staat voor alle platformen van de Nederlandse Publieke Omroep.

De televisienetten zijn omgedoopt in NPO 1, NPO 2, NPO 3, NPO Zapp en NPO Zappelin. De radiozenders krijgen de toevoeging NPO: NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO Radio 6. Het doorvoeren van de nieuwe namen op radio en tv verbindt alle zenders en netten van de Nederlandse Publieke Omroep met elkaar.


Deze naamswijziging heeft een reden. Steeds meer kijkers en luisteraars bepalen zelf waar en wanneer ze kijken naar het brede aanbod op radio en televisie. Ook steeds vaker online. De Nederlandse Publieke Omroep bundelt met een gezamenlijke naam van de netten en zenders het aanbod op radio en televisie. Zo kan het publiek de programma's goed blijven vinden en herkennen. En dat gaat makkelijk onder één noemer: de NPO.

Overigens is dit niet nieuw. Stapsgewijs is de naamswijziging al doorgevoerd: de NPO-portal, de NPO-app, de NPO-themakanalen zijn al aangepast. Nu als laatste stap de herkenbaarheid op de radiozenders en de televisienetten. De individuele omroepen blijven overigens gewoon zichtbaar met hun eigen logo’s als afzenders van de programma's.

En ja. Dat zal even wennen zijn, zegt bestuurder Shula Rijxman van de NPO. 'Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het publiek uiteindelijk went aan de nieuwe namen op de radio- en televisiezenders? Dat is een kwestie van tijd.'

Persbericht NPO
http://www.npo.nl

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers